Γενικά

Παραδόθηκαν 19 εργατικές κατοικίες της Αξιούπολης στους δικαιούχους


Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4.9.15 στο πρώην δημοτικό κατάστημα Αξιούπολης, η τελετή παράδοσης των 19 από τις εκεί 25 εργατικές κατοικίες στους δικαιούχους.

Η παράδοση των προσωρινών τίτλων παραχώρησης χρήσης των κατοικιών έγινε από την πρόεδρο του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμπεσίνη, τον περιφερειακό διευθυντή Μακεδονίας-Θράκης του ΟΑΕΔ Δημήτρη Καραμπέρη και τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη, ενώ στην τελετή, πλην των δικαιούχων και μελών των οικογενειών τους παρέστησαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι άλλων πολιτικών αρχών, φορέων και συλλόγων και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σε χαιρετισμό της κ. Καραμπεσίνη τόνισε τα εξής:

«Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες»
«Αγαπητοί δικαιούχοι,
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιά να παραδώσουμε σε εσάς, που είχατε την τύχη να κληρωθείτε, τους τίτλους παραχώρησης χρήσης των κατοικιών του οικισμού «Αξιούπολη ΙΙ».

Ειλικρινά αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση γιά όλους εμάς στον ΟΑΕΔ, διοίκηση και προσωπικό το γεγονός, ότι αναλάβαμε και φέραμε εις πέρας το ταχύτερο δυνατόν τόσο τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του οικισμού, όσο και εκείνες του ελέγχου των προϋποθέσεων στέγασης και της έκδοσης των τίτλων προσωρινής παραχώρησης, ώστε να εγκατασταθείτε αμέσως μετά την παραλαβή των οικιστικών συγκροτημάτων από τις τεχνικές μας υπηρεσίες, στα σπίτια σας.

Γνωρίζετε, βεβαίως, ότι μετά την κατάργηση του ΟΕΚ, ο ΟΑΕΔ ανέλαβε το δύσκολο έργο να αντιμετωπίσει τις πάσης φύσεως εκκρεμότητες του καταργηθέντος φορέα και να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της στεγαστικής προστασίας του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Πρωταρχική μας φροντίδα, μεταξύ άλλων, ήταν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να πάρουν οι δικαιούχοι τα παραχωρητήρια των κατοικιών και να αποκτήσουν, επί τέλους το «δικό τους κεραμίδι» ανακουφίζοντας έτσι τη στεγαστική τους ανασφάλεια, ιδιαίτερα οξυμένη στις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας, από την οποία ελπίζουμε ότι θα βγούμε σύντομα.

Γι’ αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε μέχρι στιγμής να παραδώσουμε προς οίκιση τους οικισμούς στο Πλατύ, στο Λέχοβο, στα Διαβατά ενώ προγραμματίζεται και η παράδοση των οικισμών Νιγρίτας που αποτελείται από 28 κατοικίες και Καρδίτσας με 228 κατοικίες, των οποίων η ανέγερση είχε μόλις ξεκινήσει πριν την κατάργηση του ΟΕΚ.

Προσφάτως διενεργήθηκε η κλήρωση του οικισμού της Καρδίτσας και οι υπηρεσίες με ταχύτατους ρυθμούς ελέγχους τις προϋποθέσεις στέγασης των κληρούχων.

Ταυτοχρόνως εξεδόθησαν τα οριστικά παραχωρητήρια του ηλιακού χωριού Πεύκης (453 κατοικίες) και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες γιά την κοστολόγηση και έκδοση των οριστικών παραχωρητηρίων στο ολυμπιακό χωριό Αχαρνών (2.292 κατοικίες).

«Καμμία κενή κατοικία»
Αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι ο ΟΑΕΔ απορρόφησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πολυσχιδές αντικείμενο του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστιας και οι Υπηρεσίες του ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση με τον καλύτερο τρόπο, σχεδιάζοντας σε συνεργασία με το υπουργείο εργασίας δράσεις που συνδυάζουν το ρεαλισμό με την ουσιαστική αρωγή, ενισχύοντας την απασχόληση με τη γενικότερη βελτίωση της καθημερινής διαβίωσης των δικαιούχων μέσω προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών κλπ, αναδεικνύοντας το Φορέα ως πυλώνα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Σας επισημαίνουμε ότι είναι απόφαση της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας να μην υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα κατοικία του τ.ΟΕΚ είτε σε οικισμούς είτε προερχόμενη από προγράμματα αγοράς, που να παραμένει κενή και αδιάθετη, τη στιγμή που οι ανάγκες πολλών οικογενειών είναι, όπως προανέφερα, ιδιαίτερα οξυμένες σήμερα.

Γιά τον λόγο αυτό ολοκληρώθηκαν απογραφές σε 19 περιοχές της χώρας, ώστε να διενεργηθούν σχετικές συμπληρωματικές κληρώσεις.

Ακόμη μεριμνήσαμε σε συνεργασία με το υπουργείο εργασίας να νομοθετηθεί η παράταση ρύθμισης, μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, που αφορά στα δάνεια τα οποία είχαν χορηγηθεί μέσω Τραπεζών και ο ΟΕΚ επιδοτούσε το επιτόκιο, ώστε να δοθεί η ευχέρεια μείωσης της μηνιαίας καταβολής ενώ παράλληλα να εξακολουθήσει να υφίσταται το όφελος της επίδοσης του επιτοκίου.

Παράλληλα έχουν εκπονηθεί ανάλογες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των παροχών που είχαν χορηγηθεί σε δικαιούχους τ. ΟΕΚ αποκλειστικά από τα δικά του κεφάλαια, όπως είναι οι έτοιμες κατοικίες, τα δάνεια αγοράς ή ανέγερσης, τα δάνεια αποπεράτωσης επέκτασης ή επισκευής, τα δάνεια πολυτέκνων, τριτέκνων και ατόμων με αναπηρίες έτσι ώστε να ανακουφιστεί ο προϋπολογισμός των οικογενειών και συγχρόνως να δοθεί η δυνατότητα ομαλής αποπληρωμής των οφειλών χωρίς την επαχθή συσσώρευση τόκων υπερημερίας.

Και θέλουμε με την ευκαιρία αυτή να επιβεβαιώσουμε την βούληση, γιά την εκ νέου ενεργοποίηση σε σταθερή βάση, όλων εκείνων των πολιτικών και των δράσεων στον τομέα της κοινωνικής κατοικίας που θα διασφαλίζουν με σύγχρονες μορφές, ανθρώπινες συνθήκες στέγης, γιά τους ανθρώπους του μόχθου, που αδυνατούν με τα δικά τους μέσα να στεγάσουν τις οικογένειές τους.

«Κόσμημα γιά την πόλη»
Σήμερα σας παραδίδουμε 19 διαμερίσματα από τα συνολικά 25 του οικισμού «Αξιούπολη ΙΙ» που κατασκευάστηκε σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων. Γιά τις υπόλοιπες εκκρεμεί ο έλεγχος των προϋποθέσεων γιά πληρέστερη διασταύρωση στοιχείων.

Ο οικισμός αυτός αποτελείται από σύγχρονες κατοικίες που παρέχουν ασφάλεια και σύγχρονες ανέσεις (αυτονομίας θέρμανσης, τριφασικού και νυκτερινού ρεύματος κλπ).

Πρόκειται γιά δύο μαιζονέτες και εννέα κατοικίες, τεσσάρων δωματίων, 13 κατοικίες τριών δωματίων, και μία κατοικία δύο δωματίων.

Σας εύχομαι ολόψυχα τα σπίτια σας να είναι καλορίζικα να σας δίνουν μόνο χαρές και να επιδιώξετε οι μεταξύ σας σχέσεις να είναι αρμονικές, μεριμνώντας γιά την διατήρηση του έργου που σας παραδίδουμε ώστε αυτός ο οικισμός να εξακολουθεί να αποτελεί κόσμημα γιά την πόλη σας».

Μετά το πέρας της τελετής η κ. Καραμπεσίνη συνοδευόμενη από τους προναφερθέντες, επισκέφθηκε όλες τις εγκαταστάσεις, ενώ δεσμεύθηκε γιά σύντομη ολοκλήρωση της απαιτούμενης διαδικασίας, ώστε να παραδοθούν στους δικαιούχους και οι υπόλοιπες έξι κατοικίες.


Οι δικαιούχοι είναι:

1. Ελευθέριος Μιτικάκης του Παντελή

2. Ηλίας Μουμγιάκμας του Νικολάου

3. Μαρία Παναγιωτίδου του Αντωνίου

4. Ευριπίδης Θεολόγου του Πέτρου

5. Φανίτσα Κρουκλίδου του Θεοδώρου

6. Ακίνθη Αλεξανδρίδου του Βασιλείου

7. Κωνσταντίνος Κουτσουγιάννης του Λουκιανού

8. Χαράλαμπος Τσέντης του Βασιλείου

9. Μιμόζα Ντούκα του Spiro

10. Δάφνη Παπαποστόλου του Κυριάκου

11. Θεοφάνης Τσακιρίδης του Κωνσταντίνου

12. Ηλία Ντιβιάκα του Μιτρί

13. Ηλίας Ντούκα του Αλέξη

14. Μαριέ Μολλάι του Θανάση

15. Ελευθερία Γάκη του Κωνσταντίνου

16. Σοφία Χρυσοστομίδου του Σάββα

17. Άννα Τασούλα του Ευριπίδη

18. Παγώνα Πρόντη του Γεωργίου

19. Αναστάσιος Κουνατίδης του Θεοδώρου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]