Η παράδοση

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Η παράδοση των τελευταίων 36 ετών να εκπροσωπείται ο νομός Κιλκίς στα κυβερνητικά σχήματα, είτε αμέσως (από βουλευτές του νομού) είτε εμμέσως (από κιλκισιώτικης καταγωγής βουλευτές άλλων νομών), καλά κρατεί.

Νέος «κρίκος» στην σχετική «αλυσίδα» είναι ο κιλκισιώτικης καταγωγής εκπαιδευτικός (δάσκαλος) Γιάννης Αμανατίδης, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που τοποθετήθηκε στο αξίωμα του υφυπουργού εξωτερικών, με αρμοδιότητα τον απόδημο Ελληνισμό.

Γόνος εκπαιδευτικών, με τον πατέρα του μέλος της γνωστής μεγάλης ποντιακής οικογένειας των Αμανατιδαίων από το Μελισσουργιό της πρώην κοινότητας Κοκκινιάς του νομού, κάτοικος σήμερα Θεσσαλονίκης, ο κ. Αμανατίδης υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία τις «ρίζες» του και εκδηλώνει το ενδιαφέρον του γιά τα τεκταινόμενα στον τόπο καταγωγής του.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα η παρουσία του στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα δεν συνιστά απλώς τιμή γιά τον ίδιο, που αντανακλά και στον νομό Κιλκίς, αλλά και θετική εξέλιξη γιά τούτο τον τόπο, μιάς και αυτός αναμένεται να έχει ένα ακόμη έρεισμα στήριξης θεμάτων και ζητημάτων, που τον απασχολούν.

Περισσότερα

Το φλουρί στον πρόεδρο

Το απόγευμα της Τρίτης 31.1.23, λίγο πριν την έναρξη της 2ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα. […]

Και «καμμένες» και… άσβηστες

Μάλλον δεν συνιστά και την καλύτερη τιμή στην μνήμη του θρύλου του αντάρτικου του Πόντου Ευκλείδη Κουρτίδη… ο φωτισμός του […]

Δείτε ακόμα