Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Η παράδοση

Η παράδοση των τελευταίων 36 ετών να εκπροσωπείται ο νομός Κιλκίς στα κυβερνητικά σχήματα, είτε αμέσως (από βουλευτές του νομού) είτε εμμέσως (από κιλκισιώτικης καταγωγής βουλευτές άλλων νομών), καλά κρατεί.

Νέος «κρίκος» στην σχετική «αλυσίδα» είναι ο κιλκισιώτικης καταγωγής εκπαιδευτικός (δάσκαλος) Γιάννης Αμανατίδης, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που τοποθετήθηκε στο αξίωμα του υφυπουργού εξωτερικών, με αρμοδιότητα τον απόδημο Ελληνισμό.

Γόνος εκπαιδευτικών, με τον πατέρα του μέλος της γνωστής μεγάλης ποντιακής οικογένειας των Αμανατιδαίων από το Μελισσουργιό της πρώην κοινότητας Κοκκινιάς του νομού, κάτοικος σήμερα Θεσσαλονίκης, ο κ. Αμανατίδης υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία τις «ρίζες» του και εκδηλώνει το ενδιαφέρον του γιά τα τεκταινόμενα στον τόπο καταγωγής του.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα η παρουσία του στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα δεν συνιστά απλώς τιμή γιά τον ίδιο, που αντανακλά και στον νομό Κιλκίς, αλλά και θετική εξέλιξη γιά τούτο τον τόπο, μιάς και αυτός αναμένεται να έχει ένα ακόμη έρεισμα στήριξης θεμάτων και ζητημάτων, που τον απασχολούν.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]

Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]