Αθλητισμός

Η ατυχία κράτησε εκτός μεταλλίων την Μαρία Παντερμαλή του Αίαντα

Την τέταρτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πεντάθλου κλειστού στίβου νέων γυναικών κατέλαβε η πρωταθλήτρια του Αίαντος Κιλκίς Μαρία Παντερμαλή.
Η 20χρονη πολυσύνθετη αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον Χάρη Μιναρετζή, συγκέντρωσε 3064 βαθμούς, χάνοντας μία «χρυσή» ευκαιρία κατάκτησης μεταλλίου, ακόμη και του χρυσού, εξ αιτίας της απίστευτης ατυχίας της στο «καλύτερο» των αγωνισμάτων της, το άλμα εις μήκος, και της επακολουθήσασας απογοήτευσης, που την επηρέασε δραματικός στο τελευταίο και πλέον επίπονο αγώνισμα του δρόμου 800μ.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 9.2.14, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Πειραιά, και ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με το αξιόλογο 9.37 στον δρόμο 60μ. μετ’ εμποδίων, οι οποίες και πολλαπλασιάσθηκαν μετά το πολύ καλό 1.55 στο άλμα εις ύψος και την νέα ατομική επίδοση στην σφαιροβολία με 12.20, στον «επίλογ»” των πρωινών αγωνισμάτων.
Και ενώ στο πρώτο από τα δύο απογευματινά, που είναι, όπως αναφέρθηκε, και το «καλό» της, το άλμα εις μήκος, η Παντερμαλή ξεκίνησε με 4.81, επιδιώκοντας κατ’ αρχάς την απλή βαθμολόγηση, στην συνέχεια επιχείρησε δύο άλματα άνω των 5.60 και των 5.50 αντιστοίχως. Μόνο που και στα δύο υψώθηκε η κόκκινη σημαία, καθώς βρέθηκαν άκυρα για… «μιάν ιδέα» ή, αλλιώς, στα ελάχιστα χιλιοστά! Κατ’ αυτόν τον τρόπο η εκπρόσωπος του κιλκισιώτικου αθλητισμού βρέθηκε εκτός πρώτης τριάδας, εκεί που έγκυρη μόνο την μία από τις δύο προαναφερθείσες προσπάθειες θα βρισκόταν «μιάν ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ελλάδας.
Στον «επίλογο» του αγώνα ο συνδυασμός της σωματικής καταπόνησης με το καίριο πλήγμα στην ψυχολογία και το ηθικό, από το οποίο δεν κατάφερε να συνέλθει, λειτούργησε, όπως αναφέρθηκε, καταστρεπτικώς για την εξελίξιμη αθλήτρια, καθώς εξ αιτίας του περιορίσθηκε στο κάκιστο και για τις δικές της δυνατότητες 3.00.19 στον δρόμο 800μ. με συνέπεια να μείνει οριστικώς εκτός μεταλλίων.
Ωστόσο, έστω και με αυτήν την δραμτική κατάληξη, ο αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος πεντάθλου κλειστού στίβου νέων γυναικών κατέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαρίας Παντερμαλή στον χώρο των συνθέτων αθλημάτων, χάρη σε προσόντα και και δυνατότητες που συνηγορούν σε μία λαμπρή εξέλιξη και πορεία, με ταυτόχρονη ανάδειξη της ταλαντούχου αθλήτριας σε νέα επίλεκτη μονάδα του κιλκισιώτικου αθλητισμού, τουλάχιστον πανελλήνιας εμβέλειας.
Πάντα και πάντοτε υπό την προϋπόθεση της μη λειτουργίας αστάθμητων αρνητικών παραγόντων, μη σχετιζομένων με τις καθαρώς αγωνιστικές προδιαγραφές της.

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας