Αθλητισμός

Πανηγυρικά πίσω στα χειροσφαιρικά “σαλόνια” της α1 κατηγορίας ο ΓΑΣ Κιλκίς

Την Κυριακή των Βαΐων 2023 η α1 εθνικλη κατηγορία υποδέχθηκε… “μετά βαΐων”τον ΓΑΣ Κιλκίς, ένα ιστορικό μέλος της, που βίωσε οκτώ “πέτρινα” χρόνια έξω από αυτήν.

Η πανηγυρική επάνοδος σ’ αυτήν συντελέσθηκε με την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Κιλκίς επί της αντίστοιχης των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης, με 31-24, χάρηστην οποία εξασφάλισε και μαθηματικώς τον τίτλο της πρωταθλήτριας βορείου ομίλου α2 εθνικης κατηγορίας, μιάν αγωνιστικη ημέρα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Εν γνώσει του ότι η νίκη σήμαινε τίτλο και επάνοδο, το κιλκισιώτικο συγκρότημα παρουσίασε σ’ αυτόν τον αγώνα … τον καλό εαυτό του, με πάθος αλλά και ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα αλλά και αυτοσυγκέντρωση, με ενθουσιασμό αλλά και σοβαρότητα, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο στο άγχος και την επιπολαιότητα.

Έτσι, απέκτησε ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο άνετο προβάδισμα, το οποίο διευρυνόταν όσο περνούσε η ώρα, γιά να “κλείσει” το πρὠτο ημιχρόνιο με 21-10. Την ίδια “εικόνα” παρουσίασε στις αρχές της επανάληψης, υπερτερώντας καταφανώς τόσο στην άμυνα όσο και στις τελικές προσπάθειες, ανεξάρτητα από την όποια σύνθεση.

Η καθολική ανωτερότητα επέτρεψε στην τεχνική ηγεσία, να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες και να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε εκείνους με μικρότερο κατά τους προηγούμενους αγώνες. Στον εκτελεστικό τομέα “πλειοψήφησε” ο Γιαννακόπουλος, με επτά τέρματα.

Πλέον, ο εντός έδρας αγώνας του Σαββάτου 22-4-23 με τον Φοίβο Συκεών Θεσσαλονίκης αναμένεται να έχει χαρακτήρα γιορτής γιά την “μεγάλη επιστροφή” του ΓΑΣΚ στην ανώτερη κατηγορία του ελληνικού χειροσφαίρου.

Η σύνθεση:

Τριανταφύλλου (Βαφειάδης), Κυπραίος 3, Στογιάνοβιτς 4, Δημάκης 4, Γιαννακόπουλος 7, Σ. Φαχουρίδης 4, Νάκος 3, Ελευθεριάδης, Καρβουνίδης, Λασκαρούδης 1, Α.Μαυρόπουλος, Καρυοφύλλης 2, Ταραμονλής 1, Α. Φαχουρίδης 2.

 

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Σάββατο 22-4-23, 18.00, ΓΑΣ Κιλκίς-Φοίβος Συκεών Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Κυριακής μετά την επιστροφή της ομάδας του ΓΑΣΚ από την Αλεξανδρούπολη, ο δήμαρχος Κιλκίς υποδέχθηκε την ομάδα στο δημαρχείο γιά να τους συγχαρεί γιά την νίκη και την επάνοδο της στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα