Αθλητισμός

Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σωμάτων Ασφαλείας στόχος της Θεοδοσίας Νακοπούλου

Η πυροσβεστική υπηρεσία Γουμένισσας δικαιούται να υπερηφανεύεται γιά το πλούσιο αθλητικό βιογραφικό πολλών μελών της, τα οποία κατά το παρελθόν είχαν αξιοζήλευτη παρουσία στους αθλητικούς χώρους, έχοντας πλέον ολοκληρώσει την σταδιοδρομία τους.

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Στην παρούσα φάση σημαντικότερος αθλητικός εκφραστής, και μάλιστα σε πλήρη ενεργό δράση είναι η Θεσσαλονικιά αναπληρώτρια διοικήτρια της ΠΥ Γουμένισσας Θεοδοσία (Σάσα) Νακοπούλου.
Η έως τώρα πορεία της, με επιτυχίες και διακρίσεις περιφερειακού, πανελληνίου και διεθνούς επιπέδου, κρίνεται εντυπωσιακή.
Τις στέρεες βάσεις για την αθλητική ανάδειξη της Νακοπούλου στον κλασικό αθλητισμό έβαλε ο πατέρας της Παναγιώτης Νακόπουλος, στέλεχος της εθνικής Ελλάδος στο αγώνισμα 3000 μέτρων μετά φυσικών εμποδίων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου, το 1972 και κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης το 1971 (8.40.8).
Ανήκει στο σύλλογο της Ολυμπιάδος Κομοτηνής και κατέχει την όγδοη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στο κύριο αγώνισμά της, τα 400 μέτρα μετ’ εμποδίων με καλύτερη επίδοση 55.45 (2007).
Απετέλεσε βασικό μέλος της εθνικής ομάδας στίβου την επταετία 2001-2008, με εξαίρεση το έτος 2003, όταν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.
Ξεκίνησε τον αθλητισμό από την ηλικία των οκτώ ετών, έχοντας πολύχρονη τριβή και με το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ.
Η καθημερινή προετοιμασία της περιλαμβάνει τις εναλλαγές Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πολυκάστρου, με την ίδια την αθλήτρια να επιθυμεί να δημοσιοποιήσει τις ευχαριστίες της στον γνωστό προπονητή στίβου Σάκη Τομπουλίδη από την Γουμένισσα γιά την πολύτιμη συμπαράστασή του.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας (ΣΙΣΜ) τον Αύγουστο του 2011 στην Νέα Υόρκη κατέκτησε την πρωτιά στα 400 μέτρα με 56.80.
Προσφάτως κατάφερε να επιβεβαιώσει γιά πολλοστή φορά την καλή φήμη που την συνοδεύει. Στο σύνολο της δωδεκαμελούς αποστολής του πυροσβεστικού σώματος ήταν η μοναδική εκπρόσωπος από ΠΥ της Βορείου Ελλάδος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο στάδιο του Αργους, και η πρωτιά της Θεοδοσίας (Σάσας) Νακοπούλου, αποτέλεσε τυπική διαδικασία, στο αγαπημένο της αγώνισμα των 400μ. μετ’ εμποδίων, με 1.03.36.
Επόμενος μεγάλος στόχος της χαρισματικής αθλήτριας είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Σωμάτων Ασφαλείας που θα διεξαχθεί το διάστημα 12-20 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]