Κοινωνία

Σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής το δημοτικό σχολείο Χέρσου

Στο πλαίσιο του πανελληνίου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώνει η WRO HELLAS το δημοτικό σχολείο Χέρσου έλαβε μέρος την Κυριακή 252.18 στους προκριματικούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο κολλέγιο «Ανατόλια» Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα υλοποίησε δύο αυτοματισμούς:

– Αυτόματη ευθυγράμμιση επικοινωνιακού κατόπτρου: Εχει ως στόχο την επίλυση του προβλήματος της συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ της “αποικίας¨ στον Άρη και της Γης ευθυγραμμίζοντας το τηλεπικοινωνιακό κάτοπτρο “δορυφορικό πιάτο” με την Γη, μετακινώντας το ανάλογα δεξιά ή αριστερά.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟ

– Αυτόματο άνοιγμα-κλείσιμο διπλής πόρτας: αυτοματοποιεί την είσοδο των αστροναυτών στα καταλύματα χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα απόστασης ώστε το άνοιγμα και κλείσιμο της διπλής πόρτας εισόδου να γίνεται με βάση την απόσταση των αστροναυτών από αυτή.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά της στ΄ δημοτικού που έλαβαν μέρος καθώς ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Την ομάδα που κατάρτισε με ευθύη του ο εκπαιδευτικός πληροφορικής Χρήστος Δεσποινίδης, συγκρότησαν οι μαθητές Θωμάς Κυρλιάς, Ελευθερία Μανδρούκα, Γιάνννης Θεοχαρίδης, Αναστασία Χαριτωνίδου και Σοφία Καραφουλίδου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]