Αθλητισμός

Η Βασιλική Σαμολαδά σημείωσε βολή στα 51,81 μ.

Στον κολεγιακό αγώνα, ολοκληρώθηκε το ελληνικό νταμπλ της σφυροβολίας καθώς ο Παύλος Τζαμτζής επικράτησε με βολή στα 65.63μ. Οι προσπάθειες του ήταν 60.64 – 64.49 – 64.39 – 65.25 – 65.63 και 64.98μ.

Πρώτη φορά φέτος πάνω από τα 50 μέτρα

Επιστροφή στις μεγάλες βολές για την 19χρονη νεάνιδα αθλήτριά του Αίαντα Κιλκίς, Βασιλική Σαμολαδά η οποία σημείωσε νέο φετινό ρεκόρ με 51,81 μ., περνώντας για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν το φράγμα των 50 μέτρων στη δισκοβολία.
Η Βασιλική από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται στις ΗΠΑ με αθλητική υποτροφία στο Wisconsin Madison, πραγματοποιώντας την πρώτη της χρονιά προσαρμογής στο αμερικανικό κολεγιακό σύστημα και σε συνδυασμό με ένα μικρό διάστρεμμα που την ταλαιπώρησε πριν από περίπου δύο μήνες, την είχαν αφήσει λίγο πίσω αγωνιστικά και προπονητικά το τελευταίο διάστημα.
Σήμερα όμως απέδειξε ξανά το πλούσιο ταλέντο και τις τεράστιες δυνατότητές της στη δισκοβολία, πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικά σταθερό αγώνα, όπου κατάφερε σε 5 από τις 6 συνολικά βολές της να ξεπεράσει το προηγούμενο φετινό της ρεκόρ που ήταν 49,86 μ., με κορυφαία της βολή στη τελευταία της προσπάθεια.
Οι βολές της: 48,26 μ., 51,05 μ. (SB), 51,48 μ. (SB), 50,82 μ., 49,88 μ. και 51,81 μ. (SB)
Το ατομικό της ρεκόρ είναι 52,29 μ., επίδοση που σημείωσε την περσινή χρονιά στο Εαρινό Πρωτάθλημα και η οποία αποτελεί την 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στη δισκοβολία νεανίδων… αλλά και μία από τις κορυφαίες επιδόσεις που έχει πετύχει ποτέ 18χρονη Ελληνίδα αθλήτρια στο αγώνισμα.
Με τη σημερινή της επίδοση στα 51,81 μ. ανέβηκε στην 4η θέση της φετινής ευρωπαϊκής κατάταξης στην κατηγορία νεανίδων, δείχνοντας πως βρίσκεται ξανά σε τροχιά μεγάλων βολών ενόψει της κορύφωσης της σεζόν.
Ο μεγάλος φετινός στόχος της Βασιλικής είναι η διάκριση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι στις ΗΠΑ όπου έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχής της, και προετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερες βολές μέσα στη σεζόν.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα