Πολιτική

Στο πλευρό των εργαζομένων στην «Καρίνα» το ΠΑΜΕ

Την Μ.Δευτέρα 6.4.15 αντιπροσωπεία της γραμματείας Κιλκίς του πανεργατικού αγωνιστικού μετώπου (ΠΑΜΕ) επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του εργοστασίου «Καρίνα» στην βιομηχανική περιοχή Ν.Σάντα Κιλκίς, «με σκοπό να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, όπως τα δεδουλευμένα που δεν έχουν πληρωθεί για περίπου τρεις μήνες και το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς δουλειά από το κλείσιμο της επιχείρησης, καθώς και να συμβάλει στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα τους», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, με την οποία εκφράζεται η αμέριστη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ Κιλκίς στους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης.

«Η εργοδοσία της επιχείρησης χρησιμοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που νομοθέτησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις οδηγίες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, για ακόμα φθηνότερη τιμή της εργατικής δύναμης και για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία της επιχείρησης, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική, συνεχίζει να έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό δεν σας καταβάλει τα δεδουλευμένα, προσφεύγοντας στον πτωχευτικό νόμο του άρθρου 99 για να μην έχετε το δικαίωμα να τα διεκδικήσετε.

Μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν άλλα το νομικό οπλοστάσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων δεν αγγίζεται. Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πείραξε ούτε έναν αντεργατικό νόμο. Συνεχίζουν να είναι εδώ η απλήρωτη εργασία, τα χαμηλά μεροκάματα, η μείωση των μέτρων ασφάλειας, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η εντατικοποίηση της εργασίας κ.ά. μαζί με τη φοροληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της ασφάλισης, της παιδείας. Και όλα αυτά παραμένουν, διότι μόνο έτσι το ντόπιο κεφάλαιο μπορεί να επιτυγχάνει συνεχή αύξηση της κερδοφορίας και να παραμένει ανταγωνιστικό.

Αυτή η πραγματικότητα, όμως, δεν είναι μονόδρομος, δεν είναι η μόνη επιλογή που έχει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Υπάρχει κι άλλος δρόμος! Ο δρόμος της ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Η δύναμη για να αλλάξουμε τα πράγματα βρίσκεται στα χέρια μας, αρκεί να την αξιοποιήσουμε σωστά, οργανώνοντας την πάλη μας μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Μέσα από το κλαδικό σωματείο χημικής βιομηχανίας Β. Ελλάδας που από την πρώτη στιγμή του προβλήματος βρέθηκε κοντά σας.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα