Κοινωνία

Παιδική γωνιά διαμορφώθηκε στην βιβλιοθήκη «Δ.Οικονόμου»

Ο σύλλογος επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας “Αριστοτέλης”, φορέας του λαϊκού πανεπιστημίου Παιονίας και τα μέλη της λέσχης ανάγνωσης “Υπατία”, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ανεξάρτητο χώρο στο κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης Αξιούπολης «Δημήτριος Ε. Οικονόμου», ο οποίος θα φιλοξενεί το παιδικό τμήμα της.

Στην σχετική ανακοίνωσε αναφέρονται τα εξής:
«Αποτελεί πεποίθησή μας, ότι το βιβλίο και το διάβασμα από μικρή ηλικία είναι μια όμορφη συνήθεια που διαπλάθει χαρακτήρες, πλουτίζει τις γνώσεις και δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με νέες εμπειρίες. Όλο αυτό όταν υποστηρίζεται από έναν όμορφο, λειτουργικό και φιλόξενο χώρο είναι σίγουρο ότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια της αγάπης για το διάβασμα.
Παράλληλα, δίνει μια νέα ανάσα στο χώρο της βιβλιοθήκης που παύει να είναι ένας απλός δανειστής βιβλίων και μεταμορφώνεται σε χώρο χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης.

Πολύ σύντομα, μετά την λέσχη ανάγνωσης «Υπατία» για ενηλίκων εδώ και τρία χρόνια, θα λειτουργήσει στον χώρο της βιβλιοθήκης και λέσχη ανάγνωσης παιδικού βιβλίου».
Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Εν τω μεταξύ το θεατρικό εργαστήριο του λαϊκού πανεπιστημίου Παιονίας «Πλούτος» και οι συντελεστές του Γιώργος Λυμπέρης, θεατρολόγος, και Ελένη Γρομπανοπούλου, πολιτισμολόγος οργάνωσαν στην βιβλιοθήκη Αξιούπολης “Δημήτριος Ε. Οικονόμου” εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Η βιβλιοθηκονόμος Ειρήνη Παρασκευαΐδου διάβασε το μήνυμα της διεθνούς οργάνωσης βιβλίων για την νεότητα, καθώς και λίγα λόγια για τον μεγάλο Δανό παραμυθά Χανς-Κρίστιαν Άντερσεν.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και με την ενεργό συμμετοχή τους. Ήταν μία πολύ όμορφη ημέρα. Οι μαθητές του «Πλούτου» αυτοσχεδίασαν, παρουσίασαν τα αγαπημένα τους παιδικά βιβλία, διάβασαν τις ιστορίες που δημιούργησαν με την Ελένη Γρομπανοπούλου στο πλαίσιο εργαστηρίου της δημιουργικής γραφής, έπαιξαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, που τα ίδια έφτιαξαν, και, τέλος εκτύπωσαν τα δικά τους βιβλία!

Έλαβαν γονείς, μαθητές του «Πλούτου», παιδιά από την περιοχή, οι καταπληκτικές κυρίες από την λέσχη ανάγνωσης “Υπατία”, και όλοι μαζί διοργανώσαμε μιάν υπέροχη γιορτή για το παιδικό βιβλίο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά… άλλο σκοπό!

Τα στελέχη πολιτικών γραφείων αιρετών, νυν και πρώην, επιλέγονται και προορίζονται να διεκπεραιώνουν κυρίως ενημερωτικής φύσεως θέματα των γραφείων και […]