Αγροτικά

Προληπτικοί εμβολιασμοί για τη οζώδη δερματίτιδα βοοειδών

Σε εμβολιασμούς βοοειδών κτηνοτρόφων της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς ξεκίνησε την Πέμπτη 19.11.15 η αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία της.

Όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο κτηνίατρος και προϊστάμενος της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας Ιωάννης Αναστασιάδης, πρόκειται γιά την εφαρμογή ενός προληπτικού μέτρου, καθώς στον νομό μας δεν έχει παρουσιασθεί έως σήμερα κάποιο κρούσμα της ασθένειας.

Ο σχετικός εμβολιασμός έρχεται ως συνέχεια μιάς σειράς μέτρων που έχουν ληφθεί σε διάφορες περιοχές κυρίως της Βορείου Ελλάδος αλλά και στον νομό μας κυρίως σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας από πλευράς των παραγωγών, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Οπως, επίσης, και σε ό,τι αφορά στην διαδικασία μετακίνησης βοοειδών με τελευταίο παράδειγμα την προχθεσινή απόφαση από πλευράς του γενικού γραμματέα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων μέσω της οποίας παύει η μετακίνηση βοοειδών στην χώρα με μόνη εξαίρεση αυτή που προωθούνται γιά άμεση σφαγή.

Ο επιχειρούμενος εμβδολιασμός αφρά μόνον στους κτηνοτρόφους που έχουν εφοδιασθεί με δικά τους έξοδα τα σχετικά εμβόλια, τα οποία εισάγονται αποκλειστικώς από την χώρα της Νότιας Αφρικής.

Και τούτο, διότι, όπως δήλωσε ο κ Αναστασιάδης τελεί εν εξελίξει η διαδικασία προμήθειας της κτηνιατρικής μας υπηρεσίας με 70.000 δόσεις εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός γιά την οζώδη δερματίτιδα πραγματοποιείται τουλάχιστον μέχρι μόνο από πλευράς των κτηνιάτρων του Δημοσίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα