Πολιτική

ΣΥΝΕΚ:«Όχι» στην μνημονιακή βαρβαρότητα ίσον «ναι» στις δυνάμεις της ελπίδας»

Γιά ένα «ηχηρό όχι» στις προτάσεις των δανειστών, προτρέπει τους πολίτες, εν όψει του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής, η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη καθηγητών Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ).

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν ιστορική πρόκληση δημοκρατίας και αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζομένους.

Η πρόταση γιά δημοψήφισμα, πρόταση-τομή στην νεώτερη Ιστορία της χώρας, συμπυκνώνει αντικειμενικά μέσα σε μία στιγμή τους αγώνες αντίστασης των εργαζομένων στις πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων.
Το μεγάλο ΟΧΙ και η κινητοποίηση του λαού ενάντια στις βάρβαρες «μνημονιακές» πολιτικές μπορεί να δημιουργήσει μια νέα δυναμική, νέους συσχετισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη, που θα κάνει αφ’ ενός μεν την διαπραγμάτευση μία ουσιαστική διαδικασία διεκδίκησης από καλύτερες θέσεις με βάση τα μεγάλα προβλήματα του λαού, και αφ ετέρου δε θα δημιουργεί προϋποθέσεις, ώστε χωρίς ταλαντεύσεις, συμβιβασμούς και υποχωρήσεις να δίνονται λύσεις στα άμεσα, δίκαια αιτήματα που θέτει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η απόφαση για δημοψήφισμα συνοδεύτηκε από μία πρωτοφανή υστερία τρομοκρατίας και φόβου των δανειστών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και των εγχώριων πολιτικών και «μηντιακών» συνοδοιπόρων.
Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, θα απαντήσουν με την συσπείρωση και τον αποφασιστικό τους αγώνα, στέλνοντας ένα άμεσο δυνατό μήνυμα αντίστασης, ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας, αξιοπρέπειας και ελπίδας από τις κάλπες της Κυριακής στις 5 Ιουλίου.
Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ) και μέσα από το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ θα «παλέψουν» για:
– Ανατροπή των πολιτικών λιτότητας
– Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
– Τραπεζικό σύστημα με δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο
– Κοινωνικώς δίκαιο φορολογικό σύστημα
– Καμμία ιδιωτικοποίηση
– Ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Παιδεία – υγεία για όλο τνο λαό
– Αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης
Μπορούμε.
Στους αγώνες δυναμώνει η ελπίδα
Οι ζωές μας πάνω από τις πολιτικές των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα