Κοινωνία

Ουσιαστική μέριμνα δήμου Κιλκίς γιά τους αστέγους

Στην περιοχή του δήμου Κιλκίς δεν έφτασε ποτέ στην όξυνση, η οποία παρατηρήθηκε κατά καιρούς σε άλλες.

Όμως, τις τελευταίες δεκαετίες ήταν υπαρκτό και σ΄αυτόν το πρόβλημα με τους αστέγους, που δεν είχαν «που την κεφαλήν κλίναι».

Έτσι, δεν μπορεί παρά να προκαλεί εύλογη ικανοποίηση το ότι για πρώτη φορά δημοτική αρχή επιδεικνύει ουσιαστικό ενδιαφέρον γι΄αυτούς τους συνανθρώπους μας, μετουσιώνοντάς το συγχρόνως σε μέριμνα για την επίλυση του προβλήματός τους.

Η αρχή έγινε με την εισαγωγή ενός σε κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, στο οποίο θα λαμβάνει εξειδικευμένη φροντίδα και περίθαλψη.

Ακολούθησε η περίπτωση ηλικιωμένης, η οποία εντός των ημερών θα βρίσκεται σε ασφαλές και προστατευόμενο περιβάλλον, ενώ το ίδιο γνωστοποιήθηκε και για τρίτο άστεγο.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο τρεις συνάνθρωποι γνώριμοι στην κοινωνία του Κιλκίς εξ αιτίας του προβλήματός τους, θα παραμείνουν στο εξής στην συνείδησή της ως οι πρώτοι «αγγελιοφόροι» μιας νέας αντίληψης και ενός νέου πνεύματος από πλευράς δήμου Κιλκίς, σε ό,τι αφορά στην ουσιαστική μέριμνα για την επίλυση του προβλήματος με άστεγους συνανθρώπους, όποτε αυτό εμφανίζεται.

Τα εύσημα ανήκουν, όπως αναφέρθηκε, στην διοίκηση του δήμου και στα αρμόδια όργανά του.

Στην διοίκηση, διότι ασχολήθηκε σοβαρώς με το θέμα, κοινώς «το πήρε ζεστά», και προέβη σε κάθε προβλεπόμενη διαδικασία προώθησής του, με τον δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη να μεριμνά και προσωπικώς.

Στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Θεοδωρίδη, διότι απεδείχθη «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

Στο επιστημονικό προσωπικό της διεύθυνσης κοινωνικής προστασίας (πρόνοιας) για την εκ μέρους του εδώ και χρόνια καταβολή τιτάνιας προσπάθειας προς πάσαν κατεύθυνσιν για την επίλυση του προβλήματος, με την κοινωνική λειτουργό Τόνια Παπαδοπούλου και την MSC ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου να «δίνουν και την ψυχή τους», διεκπεραιώνοντας επιτυχώς όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για κάθε περίπτωση εκ των αστέγων συνανθρώπων μας.

Όπως δε τονίζουν όλοι οι προαναφερθέντες, καθοριστική στην θετική έκβαση της συνολικής προσπάθειας υπήρξε και η συμβολή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς.

Εν μέσω, λοιπον, μιας παρατεταμένης και πολυπλεύρου κρίσεως, περιποιεί τιμή στο Κιλκίς και συνιστά αιτία εύλογης ικανοποίησης για τους άρχοντες και την κοινωνία του το ότι εκπέμπονται από αυτό και θετικά σήματα και μηνύματα, σαν «αχτίδες φωτός», που διαπερνούν τον εξαιτίας αυτής της κρίσεως «γκρίζο ουρανό».

Και μακάρι αυτή η εκπομπή ευχάριστων ειδήσεων από τούτο τον τόπο να συνεχισθεί από όλους τους τομείς της ζωής του.

Περισσότερα

Αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος τιμής στην μνήμη του ήρωα εφέδρου ανθυποσμηναγού Σ.Μαυροματίδη

Τελετή αποκαλυπτηρίων της πινακίδας ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού Πηγής σε οδό «Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12.3.23, στον εν […]

Δείτε ακόμα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]