Πολιτική

«Ορθή η μέχρι στιγμής διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση» τόνισε ο Θ.Παραστατίδης

Η κυβέρνηση έχει διαχειρισθεί έως σήμερα ορθώς την κατάσταση, την οποία δημιούργησαν οι συνθήκες διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Παραστατίδης, στην ομιλία του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, την οποία απασχόλησε το ανωτέρω θέμα.
Ειδικότερα, στην εισήγησή του ο κ. Παραστατίδης, τόνισε τα εξής:
«Η σημερινή σύγκληση της Κ.Ο. πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να αποτιμήσουμε το αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής προσπάθειας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του οικονομικού επιτελείου με τους πιστωτές. Για να έχει κάποιος μία πλήρη εικόνα, σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες και όλες τις πτυχές του κειμένου, που απεστάλη στα θεσμικά όργανα του Eurogroup.
Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός, ότι εκλεγήκαμε από τον ελληνικό λαό με την δέσμευση να παραμείνουμε «εντός της ευρωζώνης» και «εντός του ευρώ» και από την άλλη, να πορευτούμε «εκτός μνημονίου», «εκτός Τριμερούς» και «εκτός λιτότητος».
Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Επομένως, ήμασταν υποχρεωμένοι να ισορροπήσουμε μεταξύ των δύο αυτών προεκλογικών υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό.
Για να προσδιορίσουμε το μέγεθος της επιτυχίας που προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν την στάση και τις προτάσεις των εταίρων.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δεδομένα αυτά, εκτιμώ ότι η κυβέρνηση πέτυχε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, συνυπολογίζοντας τις συνθήκες και συγκυρίες, κάτω από τις οποίες έγιναν οι διαπραγματεύσεις.
Μπορεί να πήραμε λιγότερα από ό,τι θα θέλαμε, αλλά πήραμε περισσότερα από ό,τι μας έδιναν.
Τώρα, αν κάποιοι έχουν στο μυαλό κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα ένα «σχέδιο Β», που θα σήμαινε σύγκρουση με τους εταίρους, με τις όποιες επιπτώσεις, θα πρέπει να μας το πούνε.
Σε αυτή την περίπτωση, είναι προφανές, ότι θα πρέπει να ζητήσουμε με προσφυγή στο λαό -και δεν υπάρχει άλλος τρόπος- την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση, ώστε να αποφανθεί ο ελληνικός λαός για την νέα αυτή πρόταση, προκειμένου να είμαστε συνεπείς μεταξύ προεκλογικών εξαγγελιών και πράξεων.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι η κυβέρνηση ορθώς διαχειρίστηκε την όλη κατάσταση, αν λάβει μάλιστα κανείς υπ’ όψιν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]