Εκπαίδευση

Ορκίσθηκαν οι 28 τελειόφοιτοι του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ Κιλκίς

Τα χαμόγελα περίσσεψαν σήμερα στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς, στην 19η τελετή ορκωμοσίας των 28 τελειόφοιτων του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ Κιλκίς.

Ο  δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης μαζί με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίο , αιρετούς εκπροσώπους του δήμου, της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, τον πρόεδρο του τμήματος Απόστολο Κορλό, τους καθηγητές και συγγενείς των αποφοίτων παρακολούθησαν με εμφανή συγκίνηση την ορκωμοσία και συνεχάρησαν τους είκοσι τρεις πτυχιούχους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλκίς εστίασε στις επαγγελματικές ευκαιρίες που διανοίγονται για τους απόφοιτους, δοθέντος ότι το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης είναι το μοναδικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στην Ελλάδα στο γνωστικό του είδος και τόνισε ότι τα εφόδια που απέκτησαν κατά τη φοίτησή τους στην Σχολή, συνδυασμένα με ήθος και με αγάπη για το αντικείμενο των σπουδών τους, θα τους βοηθήσουν να ακολουθήσουν μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Ο δήμος Κιλκίς αναγνωρίζοντας τη θετική συμβολή του Τμήματος στον τόπο μας, έχει συνεργαστεί τελευταία μαζί με τους φοιτητές προβάλλοντας στα Ελευθέρια του 2022 την έκθεση ‘’Ιστορίες Επανάστασης’’ και όπως σημείωσε ο κ. Κυριακίδης, οι κοινές συμπράξεις τους θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη δυναμική.

Τη χαρά της ορκωμοσίας των φοιτητών, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις σπουδές τους στο Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ Κιλκίς, μοιράστηκε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίος συμμετέχοντας στην τελετή της ορκωμοσίας τους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στο ταξίδι των φοιτητών στη γνώση, στην προσπάθεια και στους κόπους που επέδειξαν για την εκπλήρωση των στόχων τους, στις αξίες τους, αλλά και στην αξία των σπουδών, καθώς και στη σπουδαιότητα της δια βίου μάθησης.

Ευχήθηκε από καρδιάς να έχουν μια λαμπρή σταδιοδρομία, να έχουν την ευλογία του Θεού στη ζωή τους και να μην λησμονούν το ακριτικό Κιλκίς, τον τόπο που τους φιλοξένησε για να σπουδάσουν και να προχωρήσουν με ελπίδα στο μέλλον.

Κατά την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετιστήρια αναφορά του προέδρου του τμήματος Απόστολου Κορλού στην σημασία της ημέρας γιά τους αποφοίτους καθώς και στην γενική λειτουργία του ιδρύματος αλλά και του ρόλου του στην στήριξη του τομέα, που σχετίζεται με το αντικείμενό του.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μιχαήλ Καρυπίδης επικεντρώθηκε στο «ταξίδι» των φοιτητών στην γνώση, στην προσπάθεια και στους κόπους που επέδειξαν για την εκπλήρωση των στόχων τους, στις αξίες τους, αλλά και στην αξία των σπουδών, καθώς και στη σπουδαιότητα της διά βίου μαθήσεως.

Αμέσως μετά οι νέοι απόφοιτοι του ΤΕΙ Κιλκίς έδωσαν τον νενομισμένο όρκο πίστης στις επαγγελματικές αρχές και αξίες, επί των οποίων καταρτίσθηκαν.

Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής του τμήματος Χάρης Μαρκόπουλος.

Τους όρκους των φοιτητών ανέγνωσαν οι αριστούχες Στυλιανή Γλούφτσιου και η Αναστασία Κωνσταντάκου.

Οι νέοι πτυχιούχοι
Ειδικότερα τον νενομισμένο όρκο κατά την τελετή ορκωμοσίας της Παρασκευής 31.3.23 έδωσαν οι εξής πτυχιούχοι:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στυλιανή Γλούφτσιου, Κωνσταντίνα Αναγνωστάκη, Εμινέ Ιμπραλίου, Ειρήνη Μουκαντάση, Χριστίνα Στεργίου, Ελένη Τσαλικίδου, Σοφία Άννα Φραγκιουδάκη

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ του πρ. ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αναστασία Κωνσταντάκου, Αριάδνη Αλικάρη, Βάϊα Αποστολίδου, Νεφέλη Αργυρίου, Γεωργία Βανταράκη, Βασιλική Γιαννάκου, Αδαμαντία Γραμμένου, Καλλιόπη Δερμεντζή, Αικατερίνη Δημητρακοπούλου, Άννα Δουλκερίδου, Κωνσταντίνος Χρήστος Δρίτας, Μαρία Ζαρογιάννη, Γεωργία Ηλιάδου, Μαρία Πηγή Θεοδωρούδη, Ευαγγελία Κασωτάκη, Μαρία Κιοσσέ, Μαρία Κοσμίδου, ΙωάνναΜπεκιάρη, Ιωάννα Σκουρλέτου, Παρασκευή Τσάτσου, Ελένη Χατζηαρσένη.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα