Πολιτική

Οργισμένη αντίδραση Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς σε ηλεκτρονικό σχόλιο τραπεζικού στελέχους

Την οργισμένη αντίδραση της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ηλεκτρονικό σχόλιο της υποδιευθύντριας του καταστήματος Κιλκίς της Τράπεζας Πειραιώς Αμαλίας Ξοπλίδου, που στρεφόταν κατά καταθετών, που, όπως η ίδια υποστηρίζει, δηλώνουν οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένης και της ιδιότητας της κ. Ξοπλίδου ως πολιτευόμενης με κόμμα της σημερινής συγκυβέρνησης, η ΝΕ/ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει και αυτό το σχόλιο στην εκ μέρους της τελευταίας προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος φόβου στους καταθέτες και γενικώς στον λαό εν όψει των επικειμένων βουλευτικών εκλογών, με την σημείωση ότι «ο λαός ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται πλέον».

Το επίμαχο ηλεκτρονικό σχόλιο της κ. Ξοπλίδου έχει ως εξής:
«Θα ψηφίσετε που θα ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ μερικοί …να έχετε όμως και τα @@@ να στηρίζετε τις αποφάσεις σας…. Οι αναλήψεις από τους λογαριασμούς σας με επιμελή προγραμματισμό, λόγω φόβου κατά δήλωση σας, πού ακριβώς αποσκοπούν; Τι ακριβώς φοβάστε;».

Απαντώντας, η ΝΕ/ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η θλιβερή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε αγαστή συνεργασία με το σάπιο σύστημα που την στηρίζει έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία τρομοκράτησης και καλλιέργειας φόβου τόσο για την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και σαν προετοιμασία για αυτά που θα ακολουθήσουν από μέρους τους κατά την προεκλογική περίοδο.

Πέραν όμως από αυτό προκαλεί λύπη, θλίψη και απορία, όταν σε αυτή τη διαδικασία μπαίνουν και άνθρωποι που κατέχουν θέση ειδικά σε μικρές κοινωνίες, όπως αυτή του Κιλκίς, όχι εκφράζοντας απλά την πολιτική τους άποψη ή θέση, πράγμα διόλου μεμπτό, αλλά χρησιμοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα με τρόπο χυδαίο στην υπηρεσία του κυβερνητικού σχεδίου κατατρομοκράτησης των πολιτών.

Πριν λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια της Τραπέζης Πειραιώς στο Κιλκίς και υποψήφια στις εκλογές για την περιφέρεια με το κυβερνητικό ψηφοδέλτιο (άρα γνωστό και δημόσιο πρόσωπο), προέβη σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καλώντας καταθέτες της τράπεζας, που η ίδια γνωρίζει κατά τα λεγόμενά της ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, να εξηγήσουν τι φοβούνται και κάνουν αναλήψεις χρημάτων.
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς επισκέφθηκε το υποκατάστημα όπου εργάζεται η εν λόγω υπάλληλος και πολιτευόμενη και ζήτησε εξηγήσεις, δίχως όμως το θέμα να διευκρινιστεί, καθώς η στάση της διεύθυνσης ήταν η τήρηση ίσων αποστάσεων.
Προκύπτουν όμως αβίαστα τα ακόλουθα ερωτήματα:
-Η εν λόγω υπάλληλος και πολιτευόμενη εκφράζει προσωπική άποψη ή ενεργεί κατόπιν υποδείξεων; Και αν ναι ποιών;
-Εάν οι απόψεις είναι προσωπικές με ποιο δικαίωμα και κάτω από ποιο πλαίσιο λειτουργίας της τράπεζας χρησιμοποιεί την επαγγελματική της θέση, που της εξασφαλίζει πληροφόρηση, για να αναρτά δημόσια προσωπικά δεδομένα καταθετών-πελατών της τράπεζας σχετικά με τους λόγους δοσοληψιών με την τράπεζα;
-Η διεύθυνση της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, τι θέση παίρνει απέναντι στην πρακτική στελέχους της, που λόγω προσβάσεως σε δεδομένα πελατών της, διαδίδει φήμες σχετικά με κύμα αναλήψεων, από την τράπεζα στην οποία εργάζεται, λόγω φόβου; Είναι προς το συμφέρον της τράπεζας η κίνηση αυτή, καθώς η τοπική κοινωνία είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε; Έχει κάποια συμμετοχή η Τράπεζα Πειραιώς σε σχέδια που εκπορεύονται από κύκλους στη χώρα και το εξωτερικό για την καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας στους καταθέτες;

Επειδή θεωρούμε ότι η εν λόγω ανάρτηση ήταν απαράδεκτη, αναμένουμε την αναίρεσή της το συντομότερο δυνατό. Επίσης αναμένουμε κατόπιν ερωτήματος που υποβλήθηκε προς την διεύθυνση της τράπεζας τόσο εδώ όσο και σε κεντρικό επίπεδο την σχετική απάντησή τους, προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι υπάρχουν επίσημες ενέργειες που στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα πανικού ενόψει εκλογών. Ο λαός ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται πια και το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να πλήξουν την εικόνα της τράπεζας, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.

Είναι σίγουρο ότι παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες του συστήματος διαπλοκής, που αναμένεται να ενταθούν και να εκτραχυνθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, αυτή τη φορά ο λαός με ψηλά το φρόνημά του, θα στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας όλο το σύστημα της μεταπολίτευσης που διέλυσε την Ελλάδα, μαζί με τους υποτακτικούς του».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]