Πολιτική

«Ώρα να ψηφίσουμε με υπευθυνότητα» τονίζει η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς

Εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, από την ΟΝΝΕΔ Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας την Δευτέρα 12.1.15 συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου μας έδωσε να καταλάβουμε ότι η επομένη ημέρα στον τόπο με κυβέρνηση πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και εφ’ όσον ακολουθήσει τα όσα εξαγγέλλει θα είναι μια διαφορετική, άκρως επικίνδυνη για την χώρα. Ίσως και με κυβέρνηση αυτοδυναμίας καθώς η ριζοσπαστική και συνεργατική Αριστερά τώρα που τα βρίσκει σκούρα ζητεί αυτοδυναμία!
Κατ’ αρχάς, ξεκινώντας με το μείζον ζήτημα που δεν είναι άλλο από αυτό της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους αρχηγούς, ναι αυτούς που θα «χορεύουν» στους ρυθμούς του νταουλιού που θα μαεστρεύει ο κ. Τσίπρας. Μας είπε λοιπόν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν τα όσα θα τους προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αβλεπί. Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την περίπτωση που η Γερμανίδα καγκελλάριος Άγγελα Μέρκελ πει όχι σε όσα της ζητήσει ο κ. Τσίπρας αυτός δεν έχει προβλέψει τι θα κάνει. Και ξέρετε γιατί; Διότι δεν θα του πει όχι! Αυτή η σιγουριά του κ. Τσίπρα από πού πηγάζει άραγε; Ενώ είχε πει τον Γενάρη του 2014 ότι «….θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες μόνο εάν μας αναγκάσουν να κάνουμε μονομερείς ενέργειες…», κατόπιν σχολιάζει πόσο άστοχη είναι η πολιτική της κ. Μέρκελ. Πιστεύει δηλαδή ότι η Γερμανίδα καγκελάριος αυτόν περίμενε να της πει πως θα γίνει η αλλαγή πολιτικής που τόσα χρονιά η ίδια έχει ασκήσει. Μάλλον ο κ. Τσίπρας θα βρει χρήματα να πληρώσει τις υποχρεώσεις του κράτους μόνος του. Ή όπως είπε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην «Καμμένη») κ. Ραχήλ Μακρή, θα κόψουν εκατό δισεκατομμύρια ευρώ. Ήδη η στάση

Νομισματοκοπείο του μετρό της Αθήνας μετονομάζεται σε ….Ραχήλ Μακρή.
Ενώ λέει, λοιπόν, ότι στις 26 Ιανουαρίου δεν θα ισχύουν οι υπογραφές των προηγούμενων αρχηγών και άρα δεν δεσμεύεται στα όσα προβλέπουν αυτές, συνεχίζει να εκτίθεται λέγοντας ότι η δανειακή σύμβαση δεν αποτελεί μέρος αυτών και ότι θα διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους για αυτή. Βγάλτε εσείς άκρη για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τα «μνημόνια» το βράδυ των εκλογών αλλά έπειτα θα πάει να διαπραγματευτεί για όσα προβλέπουν αυτά και είναι σίγουρος ότι θα δεχτούν και τους δικούς του όρους. Η πολιτική του νταουλιού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν υποστηρίζει το ευρώ με αλληλεγγύη. Θέλει τη διάσωση του ευρώ και για αυτή θα παλέψει. Και αν δεν τα καταφέρει; Η απάντηση στην ερώτηση αυτή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν η ίδια με τις προηγούμενες όπου τα σενάρια πήγαιναν ενάντια στα πιστεύω του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει». Μιλάμε για μια πηγαία σιγουριά που πραγματικά όσο και αν ψάξουμε δεν μπορούμε να βρούμε από πού πηγάζει. Και αν όντως δεν υπάρχει ούτε «plan B» για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε καν κρυφή «ατζέντα» τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα γιατί αυτό που υπάρχει είναι άγνοια. Μια άγνοια κινδύνου και μια περισσή αυτοπεποίθηση που διακατέχει τους ανθρώπους του 3% που ξαφνικά θέλουν να γίνουν κυβέρνηση. Μια επικίνδυνη πολιτική υψηλού ρίσκου από ανθρώπους του παλιού «σάπιου» πολιτικού συστήματος που έχουν υπηρετήσει σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και τώρα «σώζουν τα τομάρια» τους υπό την σκέπη του καινούργιου. Υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που αποκρύπτουν στα βιογραφικά τους με ποιο κόμμα εξελέγησαν βουλευτές τα παλαιότερα έτη.
Ο κ. Τσίπρας κατά την συνέντευξη του αυτή δεν μπορούσε να δεχτεί την μεγάλη φυγή των νέων στο εξωτερικό. Όμως όταν το 2006 η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων οι ακροαριστερές φοιτητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτές που έκλειναν και κατέστρεφαν σχολές με καταλήψεις και τραμπουκισμούς. Οι μειοψηφίες αυτές ήταν που εμπόδισαν στην εφαρμογή του άρθρου 16 το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο νόμο για την αλλαγή στη παιδεία. Οι ίδιες ακροαριστερές μειοψηφίες είναι αυτές που δεν θέλουν τις μεγάλες εταιρίες να μπουν στα πανεπιστήμια υπό όρους για να μην γίνουν τα πανεπιστήμια «ανώνυμες εταιρίες», όπως λένε.

Το «Πρώτη φορά αριστερά» λοιπόν είναι πολύ άστοχο σύνθημα. Διότι από τα παραπάνω γεγονότα φαίνεται ότι η Αριστερά έχει μεγάλο μέρος ευθύνης για τα όσα ΔΕΝ έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Και είναι πολλά.
Πρέπει να σταματήσουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ την οπαδική πολιτική των συνθημάτων και των άναρθρων κραυγών. Δεν μπορεί κανένας νοήμων νους να δεχθεί το σύνθημα «Στις 25 του Γενάρη τελειώνει το «πάρτυ» και φεύγουν από την Ελλάδα». Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας το σύνθημα «Το μέλλον ξεκίνησε» με το οποίο πορεύθηκε και ο κ. Σημίτης στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας να αναλώνεται σε λαϊκίστικες εκφράσεις του τύπου «Λεφτά υπάρχουν αν θέσουμε προτεραιότητες», όπως είχε πει η Ρένα Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή. Δεν είναι δυνατόν να ξαναζήσουμε την ίδια μαύρη ιστορία όπως το 2009 όπου για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε προεκλογικώς για πρόγραμμα λιτότητας όχι σε «μνημονιακό» πλαίσιο και έχοντας απέναντι του των κύριο «Λεφτά υπάρχουν». Ας κάνουμε λοιπόν τις συγκρίσεις μας με τις τότε υποσχέσεις και αποτελέσματα που έφερε ο κ. Παπανδρέου με τα τωρινά δεδομένα και τα λεγόμενα του Κ. Τσίπρα.
Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να ψηφίζουμε εκδικητικά και να αρχίσουμε να ψηφίζουμε υπεύθυνα. Ήρθε η ώρα να έρθουμε αντιμέτωποι με τις δικές μας προσωπικές ευθύνες και να παύσουμε να βρίζουμε πολιτικούς που εμείς εκλέξαμε. Ήρθε η ώρα να εκλέξουμε αντιπροσώπους στην Βουλή και όχι ανθρώπους που θα γεμίσουν την δική μας τσέπη».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]