Πολιτική

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του νομού

Το ΚΚΕ παρουσίασε τα ψηφοδέλτιά του για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς και την πρότασή του ως κόμμα.
Οι υποψήφιοι στο νομό Κιλκίς είναι οι:
Νικολαΐδου Σταυρούλα, άνεργη, γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, ετών 30.
Τατίδης Κυριάκος, οικοδόμος – βιοκαλλιεργητής, ετών 49.
Τσαουσίδης Κώστας, λογιστής, πρώην δημοτικός σύμβουλος δήμου Κιλκίς, ετών 37.
Φαχουρίδης Γιάννης, αρχιτέκτονας μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος δήμου Κιλκίς, πρόεδρος του συλλόγου αρχιτεκτόνων Κιλκίς, συνεργαζόμενος, ετών 53.
Χατζή Ειρήνη, αγρότισσα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, ετών 37.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στο λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης, μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι μαζί του, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, εργάτες στα εργοστάσια, υπάλληλοι σε μαγαζιά, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, αγρότες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστήμιου, ένστολοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι.

Ανανεωμένα είναι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ που παρουσιάστηκαν, αφού το 43% των υποψηφίων ρίχνεται για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού. Το 35% είναι γυναίκες, ενώ οι ηλικίες από 25-39 ετών αντιστοιχούν στο 34,3%.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι η πρώην γ.γ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας και τη Βοιωτία.
Ο γενικός γραμματέας στην ομιλία του ζήτησε “ισχυρό ΚΚΕ για να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας και αγωνιστικής ανάτασης. Επιτέθηκε σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επί της ουσίας αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι η ασπίδα του λαού στην επίθεση που δέχεται στο εισόδημά του, τα κεκτημένα και τα δικαιώματά του”.
Στη λίστα Επικρατείας του ΚΚΕ συμμετέχουν επίσης ο Κώστας Πετρόπουλος, πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος και ως συνεργαζόμενος ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]