Πολιτική

Τα ονόματα των «μνηστήρων» των ψηφοδελτίων των κομμάτων για τις εκλογές

Η προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών γιά την Κυριακή 25.1.15 ήταν η «πιστολιά», με την οποία δόθηκε και στον νομό Κιλκίς η «εκκίνηση» του «αγώνα δρόμου» γιά την συγκρότηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων.
Ήδη ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές «ζυμώσεις» σε όλους τους χώρους, και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κατάσταση διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στο ψηφοδέλτιο του συγκυβερνώντος κόμματος είναι «εξ οφφίτσιο» δεδομένη η παρουσία του νυν βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του πρώην βουλευτή Γιώργου Συμπιλίδη η ενδεχόμενη συμμετοχή του οποίου στο ψηφοδέλτιο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εκλογές της κεντρικής διοίκησης του κόμματος.
«Παρών» δηλώνει ένας ακόμη «παλιός» του κόμματος, ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης, ενώ έντονο ενδιαφέρον γιά διεκδίκηση θέσης στο ψηφοδέλτιο έχουν εκδηλώσει ο πρώην υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και ο πρώην νομάρχης και πρώην δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας (παρά τις εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη).
Από την περιοχή της Παιονίας «παίζει» το όνομα του Αστέριου (Στέργιου) Τάτση, ενώ με αξιώσεις διεκδικεί την είσοδό της στο ψηφοδέλτιο η πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αναστασία (Νατάσα) Σωτηριάδου.
Τέλος, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του με αίτησή του …κατ’ ευθείαν στην κεντρική διοίκηση του κόμματος ο Νίκος Σαχπεκίδης.
Στους διεκδικητές υποψηφιότητας συγκαταλεγόταν και η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Καλλισθένη Πάκα, η οποία όμως απέσυρε το ενδιαφέρον της.

ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΑΠΑΣΟΚ
Όσον αφορά στο έτερο συγκυβερνών κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, η νομαρχιακή επιτροπή του δημοσιοποίησε δέκα ονόματα υποψηφίων προς ένταξιν στο ψηφοδέλτιο, χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιοποιηθεί το προσωπικό ενδιαφέρον καθενός χωριστά.
Είναι οι Γιώργος Φραγγίδης, Λεωνίδας Δημητριάδης, Λάζαρος Παζαρτζικλής, Κώστας Ζώτος, Τασούλα Παπαδοπούλου, Σωτήρης Πελτεκιάδης, Χρήστος Δραγανίδης, Παύλος Τονικίδης και Αθανάσιος (Νάσος) Τσιραμπίδης.
Φυσικά, οι διεργασίες στον χώρο βρίσκονται σε εξέλιξη, και προς το παρόν κάθε εκτίμηση γιά την τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι παρακινδυνευμένη.

ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΑΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη από την σχετική εγκύκλιο του κόμματος διαδικασία αρχικής επιλογής υποψηφίων γιά την στελέχωση του ψηφοδελτίου, και συγκεκριμένα των δέκα από τους δεκατρείς που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον.
Η κατάσταση με τα δέκα ονόματα έχει ήδη αποσταλεί στην επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων του κόμματος, η οποία το αμέσως προσεχές διάστημα θα επιλέξει την τελική πεντάδα, με την μία θέση να καταλαμβάνει με την μία θέση να καταλαμβάνει «εξ οφφίτσιο» η ήδη βουλευτίνα Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου.
Οι υπόλοιποι, που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον και τέθηκαν στην διάθεση του κόμματος γιά την μνημονευθείσα διαδικασία είναι οι Γιώργος Περπερίδης, Γιώργος Ξενέλλης, Δάμων Μιχαηλίδης, Βλάσης Αγτζίδης, Σοφία Ψαρρά, Μαρία Κασκαρίδου, Αθηνά Κουλούρη, Γιώργος Πεχλιβανίδης, Χρήστος Μπίμπασης, Γιώτης Τσομπανίδης, Παναγιώτης Χρονόπουλος και Γιώτης Κουτουψίδης.
Οσον αφορά στο θέμα των συνεργασιών αυτό συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, του περασμένου σαββατοκύριακου στην Αθήνα. Αποφασίσθηκε να υπάρξει στο Κιλκίς συνεργασία με τον ανεξάρτητο βουλευτή Θόδωρο Παραστατίδη.

ΚΚΕΚΚΕ
Από πλευράς ΚΚΕ πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία των Γιάννη Φαχουρίδη, Κυριάκου Τατίδη και Ειρήνης Χατζή στο ψηφοδέλτιο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάποιο όνομα που θα μπορούσε να προστεθεί σ’ αυτό.

«Το Ποτάμι»ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Ο Παύλος Σιλβιστόπουλος από το Μαυρονέρι είναι ο βέβαιος υποψήφιος με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ έντονη φημολογία περιβάλλει τον πρώην υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χριστόφορο Τουτουντζίδη, μέχρι βαθμού …βεβαιότητος ως προς την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Στελέχη του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ συνθέτουν τον «κορμό» υποψηφιοτήτων γιά το ψηφοδέλτιο του «εκκολαπτόμενου» κόμματος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Ειδικότερα ως διεκδικητές θέσης στο ψηφοδέλτιο φέρονται οι Ηλίας Χαραλαμπίδης, Στέφανος Παραστατίδης, Τάκης Περπερίδης, Τάκης Ασβεστόπουλος, Γρηγόρης Παναγιωτίδης, Σάκης Τριανταφυλλίδης, Τάσος Ασβεστόπουλος, Βασίλης Παυλίδης, Θεοδώρα (Ντόρα) Παπαδοπούλου, Ανδρέας Ιασωνίδης, Ισάακ (Σάκης) Μιχαηλίδης, Σύμος Θεοδωρίδης και Γιώργος Παναγιωτίδης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Η συντονιστική επιτροπή νομού Κιλκίς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανακοίνωσε, ότι είναι ανοικτή σε συνεργασίες βάσει αρχών.
Ήδη γνωστοποίησε δύο ονόματα υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.
Πρόκειται γιά τους Βασίλη Σιαμπάνη από την περιοχή του δήμου Κιλκίς και Κώστα Σταυρόπουλο από την αντίστοιχη του δήμου Παιονίας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Εντός της ημέρας αναμένεται να «καθαρίσει» το«τοπίο», όσον αφορά κατ’ αρχάς στις υποψηφιότητες γιά το ψηφοδέλτιο νομού Κιλκίς της ΔΗΜΑΡ και κατόπιν στην σύνθεσή του.
Έως την ώρα εκτύπωσης της εφημερίδας «έπαιζαν» τα ονόματα των Χρήστου Σπίγκου, Ιωσήφ (Γιόσκα) Παυλίδη, Σπύρου Θεοδωρίδη, Γρηγόρη Κυριακού, Βίκης Παπαδοπούλου και Παύλου Ποζίδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]