Πολιτική

Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κιλκίς: «Μακεδονία είναι Ελλάδα! Και η Ελλάδα είναι Μακεδονία!»

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. νομού Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων, σύμφωνει με την επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας που αναφέρει τα εξής:

«Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική…»
Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής

Εδώ και μερικές εβδομάδες γινόμαστε όλοι μάρτυρες εξελίξεων πάνω στο ζήτημα της ονοματοδοσίας του κράτους της ΠΓΔΜ. Εξελίξεις που, προς το παρόν έστω, δεν μας κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενους και δεν μας προκαλούν αισιοδοξία για την τελική έκβαση της όλης διαδικασίας.

Παρατηρούμε ότι πολλές πλευρές το έχουν ανάγει σε ζήτημα κομματικής αντιπαλότητας και όχι ως εθνικό ζήτημα. Κάτι που είναι λάθος!

Η Ελλάδα, μέσα και έξω από τα σύνορα της, οφείλει να φαίνεται και να είναι ενωμένη σε θέματα τόσο σπουδαία. Θέματα που αφορούν την Ιστορία μας και Μέλλον μας.

Η Μακεδονία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Παρελθόντος και της Ουσίας του Έθνους μας. Οι Μακεδόνες ήταν ξεκάθαρα μια Ελληνική Πανάρχαια Φυλή. Πολιτισμός, Γλώσσα και Θρησκεία ενώνουν την Μακεδονία με την Ελλάδα από τα λαμπρά Αλεξανδρινά Χρόνια και ακόμη πιο πριν.

Σεβόμαστε τους γείτονες μας και απαιτούμε να κάνουν το ίδιο. Ήμασταν πάντα Πόλος Σταθερότητας και μια Σίγουρη και Ήρεμη Δύναμη στην Bαλκανική Περιοχή.

Πρώτη Γραμμή Άμυνας οφείλει να είναι το να μην δώσουμε ούτε το όνομα Μακεδονία, μα ούτε και παράγωγα του (Εθνική Θέση 1992, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ Κ. Γ. Καραμανλή).

Τελική Γραμμή Άμυνας και “κόκκινη γραμμή” οφείλει να είναι “ο σύνθετος όρος ως όνομα, με σαφές γεωγραφικό και εθνικό προσδιορισμό, πάντα erga omnes, δηλ. για όλες τις χρήσεις” (Εθνική Θέση 2008, Κ. Α. Καραμανλής – NATO, Βουκουρέστι).

Με τα Εθνικά Θέματα δεν παίζουμε! Άλλωστε μην ξεχνάμε…

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Και η Ελλάδα είναι Μακεδονία!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]