Κοινωνία

Ονειρεμένη, όπως …κάθε χρόνο, Καθαρά Δευτέρα στην Γουμένισσα

Με σύμμαχο τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό και τον χαρακτήρα του Ελληνα και της Ελληνίδας που παραδοσιακώς αρέσκεται σε γλέντια και εξόδους στην φύση, τηρώντας διαχρονικώς έθιμα και παραδόσεις, αλλά ταυτοχρόνως και τις φυσικές ομορφιές που προσφέρει η όμορφη «νύμφη» του Πάικου, η Γουμένισσα «βούλιαξε» από χιλιάδες επισκεπτών, από πολλά σημεία της Βόρειας Ελλάδος γιά τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Κάτι βεβαίως, το οποίο δεν θα συνέβαινε, εάν, πέραν των φυσικών καλλονών και της παράδοσης, δεν υπήρχαν από πίσω οι προσπάθειες των τοπικών φορέων και δημοτικών αρχών όπως και των πολιτιστικών συλλόγων των «Παιόνων», του «Αγίου Τρύφωνος» και του «Διογένους του Σινωπέως» και του φιλοξενουμενου πολιτιστικού συλλόγου Κέρκυρας, που μαζί με τα περίφημα «Χάλκινα» της Γουμένισσας έδωσαν ένα ξεχωριστό «χρώμα» και νότα στον εορτασμό των παραδοσιακών Κούλουμων στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου.

Κέφι, χορός αλλά και σεργιάνι στα στενά σοκάκια της πανέμορφης Γουμένισσας, μαζί με την δωρεάν προσφορά παραδοσιακής φασολάδας και του φημισμένου κόκκινου κρασιού, ποικιλίας ξινόμαυρου Γουμένισσας, γιά τους επισκέπτες γιά την διανομή των οποίων φρόντισαν δήμμος και εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Γουμένισσας, έδειξαν γιά ακόμη μία φορά, ότι η μαγευτική Γουμένισσα έχει καταστει δημοφιλής προορισμός, ο οποίος μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Όσοι την επισκέφθηκαν το γνώριζαν και όσοι θα την επισκεφθούν θα την …ανακαλύψουν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]