Υπηρεσίες στήριξης παρέχουν οι «Όμνες» στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Κοινωνία /

Από το σωματείο «Όμνες» («Omnes») εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα θλιβερά γεγονότα στην Ουκρανία μας υπενθυμίζουν, ότι οι άνθρωποι αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, επειδή κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Η κοινωνία των πολιτών του Κιλκίς από το 2015 έχει αποδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της απέναντι στους εκτοπισμένους συνανθρώπους μας, που αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο.

Καθώς η νέα ανθρωπιστική κρίση κλιμακώνεται και ενισχύεται, η ανάγκη στήριξης των Ουκρανών πολιτών, που φτάνουν στην χώρα και στον νομό μας, το σωματείο OMNES, ανταποκρινόμενο σε αυτή την επείγουσα κατάσταση, είναι έτοιμο να παράσχει δωρεάν υπηρεσίες όπως :

-Νομική συμβουλευτική

-Νοσηλευτικές υπηρεσίες και συμβουλευτική καθοδήγηση.

-Ψυχοκοινωνική υποστήριξη

-Υπηρεσίες διερμηνείας

Στο Inclusion Center του OMNES έχει συσταθεί ειδικό τμήμα υποδοχής και συγκέντρωσης αιτημάτων Ουκρανών πολιτών, που έχουν ήδη φτάσει στο νομό μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο https://form.jotform.com/220662147051043 μπορείτε να εκδηλώσετε, ατομικώς ή εάν εκπροσωπείτε φορέα, ενδιαφέρον για παροχή βοήθειας (διαμονή, είδη πρώτης ανάγκης, υπηρεσίες) σε Ουκρανούς πολίτες.

Αμέσως θα επικοινωνήσει μαζί σας εκπρόσωπος του σωματείου.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 2341302355 και στα γραφεία του OMNES, Σπάρτης 9, από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα».

Περισσότερα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνομιλια Σ.Τσέτου με τον Χ.Τσανασίδι και Γ.Αδαμόπουλι

Ανεξαρτητοποίηση Γ.Παμποράκη μετά τον σάλο που ξέσπασε στο θέμα ανάκλησης δύο αποφάσεων την περίοδο δημαρχίας του Χρήστου Γκουντενούδη (Βίντεο)

Πολιτική θύελλα κατά του επικεφαλής της μειοψηφίας στον δήμο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη  ξέσπασε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του […]