Ομιλία του Βασίλη Λεβέντη την Κυριακή στο Κιλκίς

Πολιτική /

Ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων Βασίλης Λεβέντης θα πραγματοποιήσει ανοικτή ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Χάμπιτατ» στο Κιλκίς, την Κυριακή 15.3.15, με ώρα έναρξης 12.00 το μεσημέρι.

Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, τέταρτο παιδί του Απόστολου και της Γρηγορίας Λεβέντη.
Η οικογένεια Λεβέντη μετοίκησε στον Πειραιά, όπου ο Βασίλης Λεβέντης τελείωσε το δημοτικό και το γυμνάσιο.
Το 1969 ο Βασίλης Λεβέντης εισήλθε τέταρτος στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην σχολή πολιτικών μηχανικών.

Κατά την διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα (1970-1974), ο Βασίλης Λεβέντης, φοιτητής του πολυτεχνείου, λειτούργησε πολύγραφο και με επιτελείο συμφοιτητών του, διένειμε προκηρύξεις, καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς. Ο πολύγραφος ταλαιπώρησε την χούντα και κράτησε υψηλό το φρόνημα των Αθηναίων σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο.

Με την πολιτική πρωτοασχολήθηκε το 1982, οπότε και έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά.
Το 1984 ίδρυσε το πρώτο οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, και το 1992 συνέδριο αποφάσισε την ίδρυση της «Ενωσης Κεντρώων».
Το 1990, ο Βασίλης Λεβέντης λειτούργησε τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 40», που στη συνέχεια μετεξελίχτηκε σε «Extra Channel».
Η «Ενωσης Κεντρώων» έλαβε μέρος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μετά το 1992, με πληρότητα συνδυασμών σε όλη την χώρα.
Σε ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«….Το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, φοβούμενο την αύξηση της δύναμης του Βασίλη Λεβέντη, τον πολεμά αδίστακτα και ανελέητα. Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις επιχειρείται αφάνεια του Βασίλη Λεβέντη και των συνεργατών του.
Ωστόσο, η περίοδος αυτή είναι περίοδος σκληρών αγώνων, και η επιρροή του Βασίλη Λεβέντη στην ελληνική κοινωνία συνεχώς αυξάνεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επαφή του Βασίλη Λεβέντη με την πολιτική έγινε όταν, σε ηλικία 23 χρόνων, συνέβαλε στην συγγραφή των άρθρων 21 και 24 του Συντάγματος του 1975, ως ουσιώδης συνεργάτης του πρυτάνεως του ΕΜΠ Κυπριανού Μπίρη.
Το έργο και η προσφορά του Βασίλη Λεβέντη ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας, αφού ο ίδιος γνωρίζεται καλά με κορυφαίους πολιτικούς της Δυτικής Ευρώπης και αρθρογραφεί συχνά στον ξένο Τύπο».

Περισσότερα

Γ.Φραγγίδης: Να υπογραφεί άμεσα η ΚΥΑ για την παράταση των 4000 συμβασιούχων στην υγεία. Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Κοινή δήλωση των Γιώργου Φραγγίδη και Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνων κοινοβουλευτικών τομέων υγείας και εργασίας & κοινωνικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ – […]

Δείτε ακόμα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]