Αθλητισμός

Ολοκληρώθηκε στο Κιλκίς η προετοιμασία της εθνικής ομάδας

Ολοκληρώθηκε στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς η προετοιμασία της εθνικής ομάδας χειροσφαίρου ανδρών, εν όψει του αυριανού επαναληπτικού αγώνα της στα Σκόπια με την αντίστοιχη της γειτονικής χώρας γιά τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου.
Ως γνωστόν στον πρώτο αγώνα του περασμένου Σαββάτου, στην ολυμπιακή αίθουσα των Ν.Λιοσίων Αθηνών, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας, εξ αιτίας ατυχίας σε καθοριστικά σημεία, γνώρισε την ήττα με 27-25, και τώρα επιδιώκει την εκτός έδρας μεγάλη ανατροπή, ήτοι νίκη με διαφορά τριών τερμάτων και άνω, που θα οδηγήσει στην πρόκριση, καθώς οι δύο αναμετρήσεις είναι κατατακτήριες.
Ο αντικειμενικός σκοπός είναι δύσκολος, δεδομένης της δυναμικότητας του σκοπιανού συγκροτήματος, το οποίο αποτελεί την κορυφή μιάς αγωνιστικής «πυραμίδας» η οποία «οικοδομήθηκε» την εποχή της ενιαίας γιουγκοσλαβικής αθλητικής σχολής και στο χειρόσφαιρο, διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά στοιχεία (ισχυρό πρωτάθλημα, δύο ομάδες στην ανώτερη πανευρωπαϊκή διοργάνωση κα).ΚΡΑΝΑΚΗΣ
«Εκείνο, το οποίο προέχει», δήλωσε στον «Μαχητή» ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης, «είναι να είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας, περιορίζοντας τα λάθη μας και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αντιπάλων μας, και να αντισταθμίσουμε τα προβλήματα, που σίγουρα θα συναντήσουμε, όπως την εχθρική ατμόσφαιρα στην κερκίδα, τις ενδεχόμενες συνέπειες της ψυχολογικής πίεσης στους διαιτητές, το ενδεχόμενο άγχος στην περίπτωση που η πρόκριση καταστεί διεκδικήσιμη.
Βεβαίως, η ήττα στον πρώτο αγώνα είναι η αιτία που μεταβαίνουμε στα Σκόπια που θα παραταχθούμε γιά τον επαναληπτικό χωρίς άγχος, το οποίο θα έχουν οι γηπεδούχοι τουλάχιστον όσο δεν ξεκαθαρίζει από νωρίς η υπόθεση πρόκριση.
Κι αυτό μας προσφέρει την δυνατότητα να ξεκινήσουμε ελεύθερα και να «τα δώσουμε όλα» γιά το καλύτερο».
Ο κ. Κρανάκης, παλιός γνώριμος των στελεχών του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου ή «φίλος από τα παλιά» καθώς επί πολλά χρόνια βρέθηκε κατ’ επανάληψιν στο Κιλκίς ως παίκτης αντιπάλων του ΓΑΣΚ, αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια τόσο στην υποδοχή και φιλοξενία της οποίας έτυχε η εθνική ομάδα από αυτούς όσο και στις συνθήκες προετοιμασίας.
Επίσης, δήλωσε ότι το Κιλκίς πληροί όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας ως αθλητικού, και δη χειροσφαιρικού κέντρο, έτσι που να συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές της ομοσπονδίας γιά προετοιμασία ή αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]