Αθλητισμός

Ένα «βήμα» πριν τους Ολυμπιακούς παίδων ο Αλέξης Προδανάς

Ένα «βήμα» πριν τους θεσπιζόμενους φέτος Ολυμπιακούς Αγώνες παίδων απέχει ο επίλεκτος Κιλκισιώτης ρίπτης Αλέξης Προδανάς.
Ο πρωταθλητής του ΓΣ Μανδρών προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας των αγώνων της προκριματικής φάσης γιά τον ανωτέρω νέο ολυμπιακό θεσμό, οι αγώνες της οποίας ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού.
Στον χθεσινό προκριματικό ο 17χρονος Προδανάς, παρά την ίωση, που τον ταλαιπωρεί, και την έντονη ψυχολογική πίεση από τις άκυρες δύο πρώτες βολές, κατάφερε να βρει τον ρυθμό του στην τρίτη προσπάθεια και να προκριθεί ως τέταρτος από τον όμιλό του, με την έστω και κατώτερη των συνήθων του, επίδοση των 68.36μ.
Συγχρόνως έδειξε, ότι είναι στις δυνατότητές του όχι απλώς η εξασφάλιση μιάς από τις δέκα θέσεις πρόκρισης στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες παίδων, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο, αλλά και η κατάκτηση ενός μεταλλίου.
Ο τελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί σήμερα, με ώρα έναρξης 5.30 μμ τοπική (3.30μμ ώρα Ελλάδος).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων

Ζούμε μια μαγική εικόνα. Κρίσιμα θέματα έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα που αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση

Του Κώστα Ανθόπουλου* και Νίκου Τσούλια* Και το σχολείο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη μοιάζει να είναι με νησίδα μέσα στην έρημο. […]