Πολιτική

Οικονομική και στελεχιακή ενίσχυση του ΓΝ Κιλκίς αξιώνει ο Δ.Σισμανίδης

Την οικονομική και στελεχιακή ενίσχυση του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς ζήτησε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης από τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό κατά την επίσκεψή του τελευταίου στο Κιλκίς την Τετάρτη 23.3.16.

«Ειδικότερα ο κ. Σισμανίδης αναφέρει στο υπόμνημά του τα εξης:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Ως δήμαρχος Κιλκίς, διερμηνεύοντας τα αισθήματα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς και των δημοτών του δήμου Κιλκίς, σας εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για τη συνεχή και συστηματική υποβάθμιση των υγειονομικών δομών του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς σε σημείο που να διακυβεύεται το αγαθό της δημόσιας υγείας.

Οι χρόνιες παθογένειες του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες σε δευτεροβάθμια περίθαλψη όλης της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, οφείλονται κατά κύριο λόγο στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του. Η δε υποφερτή λειτουργία του επιτυγχάνεται χάρη στην επαγγελματική ευσυνειδησία των υπηρετούντων ιατρών και του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Οι ήδη χαμηλοί δείκτες λειτουργίας του νοσοκομείου Κιλκίς έχουν επιδεινωθεί σοβαρά τους τελευταίους δύο μήνες λόγω της διακομιδής και νοσηλείας προσφύγων και μεταναστών με ότι αυτό συνεπάγεται στην επιβάρυνση του ολιγάριθμου ιατρικού δυναμικού και στην υπερκάλυψη κλινικών και κλινών.

Ο όγκος των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών δε δικαιολογεί σε καμμία περίπτωση, όσο έκτακτη κι αν αυτή είναι, την ισχνή οικονομική ενίσχυση του γενικού νοσοκομείου και την αποδυνάμωσή του από ιατρικό προσωπικό.

Με βάση την αυτονόητη παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας προς όλους τους πολίτες και δοθεισών των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς η οποία φιλοξενεί το μισό προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, ο δήμος Κιλκίς και το δημοτικό συμβούλιο
απαιτούν επείγουσα και γενναία οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς και την πρόσληψη ιατρών και επικουρικού ιατρικού δυναμικού, σύμφωνα με τις προτάσεις της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Κιλκίς.

Επιπλέον, ο δήμος Κιλκίς και το δημοτικό συμβούλιο αξιώνουν την άμεση αποσυμφόρηση του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων Χέρσου σε δομές προσφυγικής μετεγκατάστασης που οργανώνονται σε άλλες περιοχές της χώρας καθώς ο μεγάλος αριθμός φιλοξενουμένων καθιστά μη διαχειρίσιμη τη λειτουργία του εν λόγω κέντρου».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]