Κοινωνία

Πανελλήνια οικολογική διάκριση του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε το Σάββατο 15.3.14 με την πράσινη σημαία των οικολογικών σχολείων εξήντα σχολεία από όλες τις βαθμίδες, γιά τις οικολογικές δράσεις τους. Από τα εξήντα σχολεία, που βραβεύθηκαν τα τριάντα ήταν στην Αττική και τα άλλα τριάντα στην υπόλοιπη Ελλάδα.
DSC05171 - ΑντίγραφοΑνάμεσα σε αυτά και το πέμπτο δημοτικό Κιλκίς γιά τις περιβαλλοντικές δράσεις του την τελευταία διετία. Κατά το εν λόγω διάστημα υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο δίκτυο της ΕΕΠΦ, ακολούθησε τα επτά βήματα δράσης ενός οικολογικού σχολείου και κατέθεσε το πρόγραμμα, που υλοποίσε στην ΕΕΠΦ, για αξιολόγηση.
Η εκδήλωση βράβευσης έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπενάκη και το πέμπτο δημοτικό Κιλκίς εκπροσωπήθηκε από την συντονίστρια του δικτύου Αφροδίτη Ντίνου.
Το πρόγραμμα που βραβεύθηκε, ήταν αυτό των εθελοντών του σχολείου γιά τις δράσεις ανακύκλησης, καθαρισμού και προσφοράς βοήθειας.
Το δίκτυο των οικολογικών σχολείων Ελλάδας εντάσσεται στον ευρωπαϊκό φορέα των Eco-Schools, FEE (Foundation for Environmental Education) έναν μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη μέσω της περιβαλλοντικής εκπαιδεύσεως. Το πέμπτο δημοτικό σχολείο πιστοποιήθηκε ως Eco – School και στον FEE, για τις μακροχρόνιες δράσεις του πάνω σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]