Κοινωνία

Πανελλήνια οικολογική διάκριση του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε το Σάββατο 15.3.14 με την πράσινη σημαία των οικολογικών σχολείων εξήντα σχολεία από όλες τις βαθμίδες, γιά τις οικολογικές δράσεις τους. Από τα εξήντα σχολεία, που βραβεύθηκαν τα τριάντα ήταν στην Αττική και τα άλλα τριάντα στην υπόλοιπη Ελλάδα.
DSC05171 - ΑντίγραφοΑνάμεσα σε αυτά και το πέμπτο δημοτικό Κιλκίς γιά τις περιβαλλοντικές δράσεις του την τελευταία διετία. Κατά το εν λόγω διάστημα υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο δίκτυο της ΕΕΠΦ, ακολούθησε τα επτά βήματα δράσης ενός οικολογικού σχολείου και κατέθεσε το πρόγραμμα, που υλοποίσε στην ΕΕΠΦ, για αξιολόγηση.
Η εκδήλωση βράβευσης έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπενάκη και το πέμπτο δημοτικό Κιλκίς εκπροσωπήθηκε από την συντονίστρια του δικτύου Αφροδίτη Ντίνου.
Το πρόγραμμα που βραβεύθηκε, ήταν αυτό των εθελοντών του σχολείου γιά τις δράσεις ανακύκλησης, καθαρισμού και προσφοράς βοήθειας.
Το δίκτυο των οικολογικών σχολείων Ελλάδας εντάσσεται στον ευρωπαϊκό φορέα των Eco-Schools, FEE (Foundation for Environmental Education) έναν μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη μέσω της περιβαλλοντικής εκπαιδεύσεως. Το πέμπτο δημοτικό σχολείο πιστοποιήθηκε ως Eco – School και στον FEE, για τις μακροχρόνιες δράσεις του πάνω σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]