Εκπαίδευση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς γίνονται πολίτες του κόσμου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη μελέτης για το πρόγραμμα Erasmus+, όπου συμμετέχει το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς, με τίτλο «Οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου γίνονται πολίτες του κόσμου» (The primary school students become citizens of the globe).

Οι εταίροι μας από την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Πολωνία βρίσκονται την τρέχουσα εβδομάδα στο Κιλκίς και παρακολουθούν τις εργασίες της υποθεματικής για την οικολογική συνείδηση και την γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον. Το σχέδιο δράσης μας ακολουθεί τρεις άξονες:

το προϊστορικό φυσικό περιβάλλον, όπου επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο και το Παλαιοντολογικό Μουσείο Κιλκίς. Μας ξενάγησε με άψογο τρόπο, ο πλέον ειδικός, ο συμπολίτης μας Βασίλης Μακρίδης. Οι εταίροι μας έμειναν ευχαριστημένοι και τον ευχαριστούμε θερμά!

το ιστορικό αστικό περιβάλλον, όπου επισκεφτήκαμε την Θεσσαλονίκη. Περάσαμε πρώτα από τον Λευκό Πύργο, όπου την ξενάγηση είχαν αναλάβει μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης, που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με θέμα τις «πανδημίες στην αρχαία εποχή»

το σύγχρονο φυσικό περιβάλλον με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, όπου επισκεπτόμαστε την περιοχή της λίμνης Κερκίνης και μελετάμε τον προστατευόμενο υδροβιότοπο, καθώς και την περιοχή της λίμνης Δοϊράνης.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης (15-2-2022), είχαμε μια εσπερίδα στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς, όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης μίλησε στα παιδιά για την ιδιότητα του πολίτη και χάρισε στις αποστολές ενθύμια της πόλης μας.

Στη συνέχεια οι αποστολές των χωρών παρουσίασαν τις εργασίες τους για την οικολογία. Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρουσίασαν την δουλειά που γίνεται στο σχολείο για την ενεργό πολιτειότητα, καθώς και πληροφορίες και αξιοθέατα της περιοχής μας. Ήταν μια πραγματικά θαυμάσια εκδήλωση, που μας έφερε πιο κοντά και ανέδειξε την αξία του προγράμματος, ειδικά στον τομέα των κινήτρων, για τα παιδιά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]