Βελτίωση του οδικού τμήματος Σταυροχωρίου – Δροσάτου

Γενικά /

Με απόφαση του υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου της βελτίωσης της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Προμαχώνα, στο τμήμα μεταξύ των διασταυρώσεων προς Σταυροχώρι και Δροσάτου, συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων.
Η μελέτη του έργου προβλέπει διατομή δύο λωρίες ανά κατεύθυνση καθώς και παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των εκατέρωθεν της οδού εμπορικών και γεωργικών δραστηριοτήτων. Η επικοινωνία του παράπλευρου δικτύου και των οικισμών με την αρτηρία θα γίνεται μέσω ανισόπεδων κόμβων. Το οδικό έργο αποτελεί συνέχεια του ήδη κατασκευασμένου τμήματος από τον κόμβο Μαυρονερίου μέχρι τον κόμβο Μεταλλικού το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο καθώς αποτελεί την κύρια πρόσβαση προς και από τον μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης.
Με την εκτέλεση αυτού του έργου, όπως υποστηρίζει το υπουργείο περιβάλλοντος «ολοκληρώνεται το οδικό δίκτυο στην περιοχή με κοινά χαρακτηριστικά, αποτέλεσμα των οποίων θα είναι η δημιουργία μίας ασφαλούς, σύγχρονης και ταχείας σύνδεσης του μεθοριακού σταθμού Δοϊράνης με την πόλη του Κιλκίς, την βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών και με τον μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα». Επίσης «το έργο θα συμβάλει στην βελτίωση των τοπικών μετακινήσεων, στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής (τουριστική, γεωργική, βιομηχανική και βιοτεχνική) και στην βελτίωση διασύνδεσης και λειτουργικότητας των διαπεριφερειακών δικτύων, όπως καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα