Κοινωνία

Ενθρόνιση μητροπολίτη κκ. Δωρόθεου την ερχόμενη Κυριακή στην Δράμα

Η ιερά μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμά της ότι ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Δράμας κκ. Δωρόθεος έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και θα ενθρονιστεί στην Επαρχία του το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 15η απογευματινή (3 μμ), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

15.00 Άφιξη στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας (απέναντι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), όπου θα τον υποδεχτεί ο τοποτηρητής σεβασμιώτατος Ξάνθης κκ. Παντελεήμων, που θα του παραδώσει και την ποιμαντορική ράβδο. Θα τον καλωσορίσει με προσφώνηση ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, και αντιφωνώντας ο σεβασμιώτατος θα τον ευχαριστήσει.

Στη συνέχεια με λιτανεία θα πορευθούν προς το μητροπολιτικό ναό, όπου θα γίνει η τελετή της Ενθρονίσεως, παρουσίᾳ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και άλλων Αρχιερέων.

Μετά το πέρας της τελετής ο νέος μητροπολίτης θα δεχτεί τις ευχές των προσελθόντων πιστών.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20.11.2022, από 7.30 έως 10.30 το πρωί θα τελέσει την πρώτη Αρχιερατική θεία Λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό τῶν Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα