Κοινωνία

Ο σαραντάχρονος Γιώργος Γεωργιάδης βρέθηκε νεκρός στην Κορομηλιά


Νεκρός σε χώρος της οικίας του, στην Κορομηλιά, βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5.8.21 ο από εκεί καταγόμενος γνωστός στην αγορά του Κιλκίς συμπολίτης Γιώργιος Γεωργιάδης.

Η αιφνίδια πρόωρη αναχώρησή του για το “δίχως γυρισμό ταξίδι”, προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση, καθώς ο εκλιπών ήταν μόλις 40 ετών, ενώ είχε καταξιωθεί και για την δραστηριότητά του στον χώρο του πολιτισμού, ώς επί μακρόν πρόεδρος του ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Παλατιανού “Παναγία Σουμελά”.

“Φεύγοντας”, αφήνει πίσω του ένα ενήλικο και ένα ανήλικο τέκνο.

Τα αίτια του θανάτου του διερευνόνται.

Με ανακοινωσή του ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της ΠΟΕ, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν, ο πρόεδρος Ευστάθιος Κατσίδης και ο γενικός γραμματέας Αθανάσιος Σεφερίδης, αναφέρει:

«Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον χαμό του Γεώργιου Γεωργιάδη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” Παλατιανού Κιλκίς ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, την Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021.

Ο Γεώργιος Γεωργιάδης γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 26 Ιουλίου 1980. Ένας άνθρωπος ζωντανός, δραστήριος, με αγάπη και προσφορά στον ποντιακό πολιτισμό και την παράδοση. Υπήρξε πρόεδρος για χρόνια του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Παλατιανού «Παναγία Σουμελά» κι έδωσε την ψυχή του για την ποντιακή παράδοση, αλλά πια δεν βρίσκεται ανάμεσά μας, σκορπώντας τη θλίψη όχι μόνο την τοπική κοινωνία του Κιλκίς όπου και κατοικούσε αλλά και ολόκληρη την ποντιακή κοινότητα.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, να αντιμετωπίσουν τον χαμό του δικού τους ανθρώπου».

Η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Δαμιανίδης και η Γραμματέας Άννα Αποστολίδου, στην οποία αναφέρεται:

«Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς “οι Αργοναύτες” δηλώνουμε συγκλονισμένοι μετά το άκουσμα του πρόωρου χαμού του συντοπίτη μας, Γιώργου Γεωργιάδη. Θα τον θυμόμαστε πάντα ενεργό και δραστήριο, όπως είχε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” Παλατιανού Κιλκίς, τόσο ως μέλος όσο και ως πρόεδρός του.

Με τεράστια θλιψη εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα