Γενικά

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, στο Κιλκίς, οι οποίες εφάπτονται και του χώρου, ο οποίος έχει παραχωρηθεί στον σύλλογο γονέων ΑμεΑ περιφερειακής ενότητας Κιλκις “ΒηματίΖΩ” γιά την ανέγερση υδροθεραπευτηρίου.

Έτσι, ενώ το περασμένο Φθινόπωρο εκδόθηκε οριστική απόφαση απαγόρευσης της διέλευσης των εν λόγω οχημάτων από την ιδιοκτησία προσφυγόντος συμπολίτου, λίγο μετά η επιχείρηση, η οποία ασχολείται με την αποκομιδή βαρέων απορριμμάτων, κατέθεσε αίτηση λήψης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου τα οχήματα να διέρχονται από παρακείμενο χωράφι άλλου συμπολίτη. Η αίτηση έγινε δεκτή, και η διέλευση γινόταν έως και πριν λίγες ημέρες από εκεί.

Με την λήξη της προθεσμίας, την οποία έθετε η απόφαση γιά τα ασφαλιστικά μέτρα, ο εν λόγω ιδιοκτήτης όργωσε το χωράφι του, “ακυρώνοντας” κάθε δυνατότητα διέλευσης, και τα οχήματα άρχισαν και πάλι να διέρχονται αυθαιρέτως από το χωράφι του πρώτου συμπολίτη. Συγχρόνως, η επιχείρηση αιτήθηκε γιά δεύτερη φορά την λήψη προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να επανέλθει στην κίνηση μέσω του δευτέρου χωραφιού, όπου δημιούργησε χωμαδρόμο ρίχνοντας ακόμη και την περίφραξη του γειτονικού οικοπέδου.

Σημειώνεται, εξαιτίας σφοδρού ανέμου, έπεσε η περίφραξη, την οποία είχε τοποθετήσει η επιχείρηση, κάτι το οποίο, όπως έγινε γνωστό, δεν συμβαίνει γιά πρώτη φορά. Είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της προχειρότητας, με την οποία λειτούργησε στην προκειμένη περίπτωση η συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ η όλη υπόθεση καταδεικνύει το πόσο ανεπαρκώς διαχειρίσθηκε το θέμα η διοίκηση του δήμου Κιλκίς.

Μία διοίκηση, η οποία τύποις δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, ουσία, όμως, αποτελεί μέρος του ανακύψαντος προβλήματος, ενώ δεν λείπουν και οι ευθύνες της προϊσταμένης περιφερειακής διοιικήσεως Κ. Μακεδονίας. Διότι και οι δυό τους ενέκριναν την δραστηριότητα μιάς επιχείρησης αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων, και μάλιστα σε μία περιοχή με ιδιαίτερες ευαισθησίες, χωρίς εκ μέρους της εγγυήσεις γιά την δημιουργία υποδομών λειτουργίας της άνευ προβλημάτων γιά την χωροταξία και το περιβάλλον. Χωρίς, δηλαδή, την δημιουργία πρόσβασης στον χώρο απόθεσης των απορριμμάτων, ώστε να μην καταπατούνται ιδιοκτησίες από την διάνοιξη διόδων.

Ειδικότερα, στην διοίκηση του δήμου Κιλκίς δεν ταιριάζει ο ρόλος… του Ποντίου Πιλάτου, με επίκληση της μη εμπλοκής, από την στιγμή που έχει διακηρύξει και διακηρύσσει σε όλους τους τόνους την μέριμνά της από την μία γιά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής και από την άλλη γιά τον σύλλογο “ΒηματίζΖΩ”.

Δυστυχώς, η μέχρι στιγμής στάση της δεν συνάδει με τις ανωτέρω δύο διακηρύξεις. Αυτές θα είχαν νόημα, αν συνοδεύονταν από πράξη.

Και τέτοια πράξη αποτελεί εν προκειμένω η εκ μέρους του δήμου αποκατάσταση και συντήρηση των… κανονικών χωραφοδρόμων και διόδων της περιοχής, ώστε να καταστεί δυνατή η διέλευση κάθε οχήματος, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στις εκεί ιδιοκτησίες.

Περισσότερα

Γ.Περπερίδης: «Το ΕΣΥ χρειάζεται και στον νομό μία «γενναία» μεταρρύθμιση – αναβάθμιση»

Σε  μία παρέμβαση ρηξικέλευθη, τεκμηριωμένη, ρεαλιστική και  ταυτοχρόνως με σαφείς αποστάσεις από ωρισμένες παγιωμένες κομματικές πεποιθήσεις και απόψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ […]

Δείτε ακόμα