Γενικά

Πρωτοβουλίες στήριξης του ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας από την διοίκηση της 4ης ΥΠΕ

Ευρεία σύσκεψη γιά το γενικό νοσοκομείο-κέντρο υγείας Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3.12.13, στα γραφεία της 4ης υγιειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ), στην οποία υπάγεται αυτό.
Στην σύσκεψη παρέστησαν ο διοικητής της πτέρυγας Θρασύβουλος Βεντούρης, ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας, η αντιδήμαρχος Μαρία Παλάνη, ο εκπρόσωπος του επιστημονικού προσωπικού του ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας χειρουργός ιατρός Νίκος Καπουτζής και ο εκπρόσωπος του νοσηλευτικού προσωπικού, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ξενοφών Παπαλέξης.
Αντικείμενο της σύσκεψης απετέλεσε η αξιολόγηση της κατάστασης και η ανάληψη πρωτοβουλιών ενίσχυσης της λειτουργίας του ιδρύματος.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο του πολιτικού γραφείου του κ. Γεωργαντά αναφέρονται και τα εξής:
«… Ο κ. Βεντούρης ενημερώθηκε αναλυτικά από τη δημοτική αρχή και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματα των πολιτών της Γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής για μια αξιοπρεπή δευτεροβάθμια περίθαλψη στο νοσοκομείο της πόλης, για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και την επείγουσα αναγκαιότητα αναβάθμισης του νοσοκομείου που θα εξασφαλίσει την λειτουργία του.
Ειδικότερα για την ενίσχυση της λειτουργίας και κατ’ επέκταση της αναγκαιότητας του νοσοκομείου ζητήθηκε η αλλαγή χρήσης τμήματος των κλινών της παθολογικής κλινικής και η χρησιμοποίησή τους για την περίθαλψη ασθενών χρονίως πασχόντων.
Ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Βεντούρης αποδέχθηκε το αίτημα καθώς μάλιστα είχε νωρίτερα ενημερωθεί αναλυτικά από τον κ. Γεωργαντά, ο οποίος παρουσίασε τη σκοπιμότητα του ομόθυμου αιτήματος της Γουμένισσας.
Για τον ίδιο σκοπό ο κ. Βεντούρης δεσμεύτηκε να ενισχύσει την λειτουργία της παθολογικής κλινικής με ένα ακόμα παθολόγο ιατρό, ενώ ανάλογη συνδρομή θα παράσχει σε ιατρικό προσωπικό και σε άλλες κλινικές όπου απαιτείται.
Οι εκπρόσωποι του δήμου Παιονίας και του νοσοκομείου Γουμένισσας εξέθεσαν επίσης στον διοικητή τους λόγους που επιβάλλουν την συνέχιση της λειτουργίας του ιδρύματος ως νοσοκομείου της ευρύτερης περιοχής της Παιονίας, απέναντι στις λογικές της συρρρίκνωσης και της υποβάθμισης.
Ο κ. Βεντούρης δήλωσε κατηγορηματικώς, ότι συμφωνεί με την προοπτική αυτή και θα την υπερασπίσει σε κάθε βήμα, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα