Πολιτική

Δύο πειραματικά σχολεία στον νομό μετά απο εσήγηση του Γ. Γεωργαντά

Η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς στην σχετική εισήγηση του υφυπουργού παιδείας και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά υπήρξε ομοφώνως θετική.

Ετσι, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία αναγωγής των ήδη ιδρυθέντων νέων σχολείων του Κιλκίς σε πειραματικά, κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα στην εκπαίδευση των δύο πρώτων βαθμίδων σε επιπεδο νομού Κιλκίς.

Πρόκειται γιά το δέκατο δημοτικό και το τέταρτο γυμνάσιο Κιλκίς, γιά την λειτουργία των οποίων ως πειραματικών σειρά έχει να γνωμοδοτήσουν και προβούν στις σχετικές εισηγήσεις οι δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης, προς τις οποίες θα αποσταλεί το έγγραφο του δήμου Κιλκίς με την ομόφωνη γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολούθως, οι γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γιά την σχετική μελέτη θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων, το οποίο και θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες γιά την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Η όλη διαδικασία εκτιμάται, ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Μάρτιο κάτι που σημαίνει, οτι, εφ όσον κυλήσουν ομαλώς τα πράγματα και σε ό,τι αφορά στο κτιριακό, την στελέχωση και το συγκοινωνιακό καθώς θα καλύπτουν ανάγκες όλου του νομού, τα δύο πειραματικά σχολεία πιστεύεται, ότι θα λειτουργήσουν με την έναρξη του σχολικού έτους 2015-16.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]