Πολιτική

ΝΟΔΕ/ΝΔ: Ανησυχεί τους παραγωγούς η καθυστέρηση πληρωμών

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους παραγωγούς του νομού, ιδίως δε στους βαμβακοκαλλιεργητές, η καθυστέρηση πληρωμής των ενισχύσεων, παρά την πρόσφατη κυβερνητική ανακοίνση περί εγκαίρου καταβολής των.

Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Κιλκίς της ΝΔ, που σε σχετική ανακοίνωσή της με την οποία ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη παρακολοθούμε του ερασιτεχνικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και στο θέμα που σχετίζεται με τις πληρωμές των αγροτών μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ένα θέμα, που προέκυψε εσχάτως από την απόφαση του υπουργείου οικονομικών να δοθούν τα χρηματικά διαθέσιμα του οργανισμού πληρωμών των παραγωγών στην Τράπεζα της Ελλάδος γιά την κάλυψη μέρους των άμεσων ταμειακών αναγκών του Δημοσίου.
Δυστυχώς, οι φόβοι μας, ότι κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην έγκαιρη καταβολή επιδοτήσεων, όπως αυτή που αφορά στην συνδεδεμένη ενίσχυση του βαμβακιού, είναι ήδη γεγονός, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Ευαγγέλου Αποστόλου, δηλαδή περί καταβολής της το αργότερο έως τις 11 Μαρτίου 2015.

Και το ακόμη χειρότερο γιά τις χιλιάδες των παραγωγών του νομού μας είναι, ότι η πρωτοφανής γιά τα δεδομένα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια πρακτική καθυστέρησης της καταβολής των ενισχύσεων θέτει εκτός προγράμματος τις οικονομικές υποχρεώσεις του και απειλεί ευθέως την δυνατότητά τους γιά την νέα καλλιεργητική περίοδο στις θερινές καλλιέργειες.

Μας είναι αδύνατον να φαντασθούμε τι θα γινόταν, αν κάτι τέτοιο είχει συμβεί στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την παράταξή μας και τις αντιδράσεις, που θα είχαμε σε μία τέτοια περίπτωση από τους «μονίμως» επαναστάτες της σημερινής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Και ενώ θα ανέμενε κανείς να υπάρχει ως έσχατο δείγμα ντροπής και ένα αίσθημα ανησυχίας και αυτοκριτικής διάθεσης γιά τα τεκταινόμενα από μέρους των, αλλά και από μέρους του τοπικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ έκπληκτοι διαπιστώνουμε, ότι …«πέρα βρέχει» γι’ αυτούς.

Μοναδική τους αντίδραση η έκδοση ανακοινωθέντος, που επιρρίπτει ευθύνες, μεταξύ άλλων, στο κόμμα μας «γιά την διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας στις τάξεις των παραγωγών».
Δυστυχώς γιά αυτούς έρχεται γιά ακόμη μία φορά να τους διαψεύσει η ίδια η πραγματικότητα, ένας τομέας γιά τον οποίο ουδέποτε ως πολιτικός χώρος ήταν συμφιλιωμένοι.

Ελπίζουμε οι ανησυχίες μας γιά το τί μέλλει γενέσθαι με τις κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις στους δικαιούχους παραγωγούς, που εκ των πραγμάτων συντηρούνται, να αποδεχθούν έστω και καθυστερημένα, αναντίτοιχες με τα γεγονότα και ότι θα καθησυχασθούν από τις πραγματικές εξελίξεις, και όχι από τις εκδόσεις ανέξοδων ανακοινωθέντων.

Και κάτι ακόμη κύριοι εκπρόσωποι του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.
Αυτό που πραγματικά τρομοκρατεί τους παραγωγούς δεν είναι η έκφραση ανησυχίας γιά καθυστερήσεις στην πίστωση διαφόρων επιδοτήσεων, αλλά η ίδια η καθυστέρηση!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]