Γενικά

Ν.Καπουτζής: “Σε πόσες δια ζώσης συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής έχει παρευρεθεί ο κ.Γκουντενούδης”

Απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νίκου Καπουτζή σε δήλωση του Χρήστου Γκουντενούδη, πρώην δημάρχου Παιονίας, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Παιονία Ισχυρή».

“Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και μετά την κοινή υπουργική απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342/6-11-2020 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020» το τμήμα υποστήριξης πολιτικών οργάνων του δήμου μας επικοινώνησε με όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας με email (ώρα αποστολής 11.09) γράφοντας αυτολεξεί …

…Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε το συντομότερο την δυνατότητα – επιθυμία σας για την λειτουργία των συλλογικών οργάνων του δήμου μας ιδιαίτερα αυτά που αποτελούνται με την συμμετοχή άνω των (7) ατόμων (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) σε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σας αποστέλλουμε συννημένα το σχετικό έντυπο υλικό .

Στην πρόσκληση αυτή τοποθετήθηκε μόνο ένας (1) δημοτικός σύμβουλος (ο κ. Βασιλακάκης Αναστάσιος) θετικά.

Επίσης με την αριθμό εγκυκλίου 426/ΑΠ77233/13-11-2020 το υπουργείο Εσωτερικών «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας» διευκρινίζει τα παρακάτω:

Λειτουργία των οργάνων διοίκησης των δήμων

– Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης νομοθετικού περιεχομένου τα συλλογικά όργανα των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητα ζωής, συμβούλια κοινοτήτων, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, κ.ά.), μπορούν να συνεδριάζουν με τους ακόλουθους τρόπους, κατ’ επιλογή του προέδρου τους:

– Με τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο, όπως εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα βιντεοκλήσης, skype, κ.ά., το οποίο καθορίζεται στην πρόσκληση που απευθύνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή του προέδρου του κάθε συλλογικού οργάνου.

– Δια περιφοράς, η οποία πραγματοποιείται, με έκδοση πρόσκλησης από τον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου, με την οποία περιγράφεται η δια περιφοράς λήψη της απόφασης και εφόσον, συμμετέχουν τουλάχιστον τα δύο τρίτα (2/3) των μελών του συλλογικού οργάνου.

Η δήλωση της 7ης Δεκεμβρίου του κ. Γκουντενούδη με την οποία μέμφεται την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τις δια ζώσης συνεδριάσεις άνω των 7 ατόμων τις απαγορεύει ο νόμος και την τηλεδιάσκεψη δεν την επιθυμεί ούτε ο ίδιος. Η λειτουργία των οργάνων του δήμου είναι ξεκάθαρη και τα «εν κρυπτώ» που αναφέρει στην δήλωση του ας τα αναζητήσει αλλού.

Αφού κόπτεται ο κ. Γκουντενούδης για τις δια ζώσης συνεδριάσεις, ας πει στους δημότες σε πόσες από τις 20 δια ζώσης συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής, από αρχές Απριλίου έως και σήμερα, έχει παρευρεθεί;

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παιονίας θα λειτουργεί πάντα με το γράμμα του νόμου σεβόμενο τις αρχές της διαφάνειας και τους δημότες της Παιονίας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.