Πολιτική

Νίκη… «Νίκης» το 2,9% στην «παρθενική» συμμετοχή της σε βουλευτικές εκλογές

Είναι ένας από τους νικητές των εθνικών εκλογών, ακόμη και αν με τα σημερινά δεδομένα δεν εμφανίζεται να καταφέρνει να εισέλθει στο Κοινοβούλιο.

Ο λόγος γιά την «Νίκη» που χαρακτηρίσθηκε ως η «μεγάλη έκπληξη» της διαδικασίας της 21ης Μαΐου και αθόρυβα κατάφερε να φτάσει κοντά στο 3% που θα της επέτρεπε να εισέλθει στην Βουλή εκλέγοντας βουλευτές.

Το «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», όπως αυτοπροσδιορίζεται, έλαβε ποσοστό 2,92% και συνολικώς 171.972 ψήφους στην Επικράτεια, ξεπερνώντας την «Πλεύση Ελευθερίας» και το «ΜέΡΑ25», που επίσης «πάλεψαν» σκληρά για την είσοδό τους στην Βουλή.

Πρόεδρος της «Νίκης» είναι ο εκπαιδευτικός, θεολόγος και συγγραφέας Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος είχε δώσει το στίγμα του κινήματος, σημειώνοντας ότι είναι ένα κόμμα, «που δημιουργήθηκε από απλούς ανθρώπους, τα μέλη της “πονεμένης Ρωμιοσύνης”».

“Δεν είμαστε ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί, ούτε κεντρώοι», ανέφερε χαρακτηριστικώς, «εξ άλλου αυτές οι έννοιες εφευρέθηκαν την περίοδο της Γαλλικής Επαναστάσεως. Πριν την Γαλλική Επανάσταση δεν υπήρχαν Έλληνες; Τι ήταν αυτοί; Ήταν με μία λέξη Ρωμιοί».

Στη διακήρυξή του το κόμμα θέτει ως στόχο την ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και δηλώνει ότι πρεσβεύει μία σπουδαία αλλαγή γιά την Πατρίδα μας: Την απελευθέρωση από την κομματοκρατία.

Η Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα οι περιοχές της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, έδωσαν ισχυρό ποσοστό στην «Νίκη», το οποίο θα της επέτρεπε να εισέλθει στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο 99,90% της ενσωμάτωσης, στην α’ Θεσσαλονίκης, το κόμμα κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 4,57% και συνολικά 15.132 ψήφους, ενώ στην β’ Θεσσαλονίκης το ποσοστό διαμορφώνεται στο 5,62%, με 11.262 ψήφους.

Από τις υπόλοιπες ενότητες της περιφέρειας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ενσωμάτωσης, που σε όλους τους νομούς ξεπερνούν το 90%, το μεγαλύτερο ποσοστό δίνει στο κόμμα της «Νίκης» η Πιερία, με 5.796 ψήφους και ποσοστό 7,46%.

Ακολουθεί η Πέλλα με ποσοστό 6,13% και 5.421 ψήφους και οι Σέρρες με ποσοστό 4,10% και 4.543 ψήφους. Στην Ημαθία, το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, κατάφερε να συγκεντρώσει 3.844 ψήφους και ποσοστό 4,59%.

Στην περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής, η «Νίκη» λαμβάνει 3.467 ψήφους που της δίνουν ποσοστό 5,38%, ενώ τέλος, στο Κιλκίς, οι 2.881 ψήφοι αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,27% επί του συνόλου.

Μετά την εκλογική διαδικασία, η «Νίκη» ζήτησε την αποστολή της αναλυτικής καταμέτρησης των ψήφων της σε κάθε εκλογικό τμήμα, σημειώνοντας ότι “το υπουργείο εσωτερικών και η «Singular Logic» “βλέπουν” περισσότερες ψήφους στον πρόεδρό μας (4.389) από ό,τι σε όλο το κίνημα «Νίκη» (4.359)”. “Υπάρχει «τρύπα» στο σύστημα της «Singular Logic» και του ΥΠΕΣ;” Αυτά διερωτάται χαρακτηριστικώς η νομική ομάδα του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η «Νίκη» δηλώνει “ετοιμοπόλεμη” και για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, με στόχο η φωνή της να ακουστεί εντός του Κοινοβουλίου.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]