Αθλητισμός

Δεύτερος τίτλος στο Ότοτσεκ γιά την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Ξεπέρασε γρήγορα τον πρόωρο αποκλεισμό της από το «Ρολάν Γκαρός» η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Έτσι, η επίλεκτη Ελληνίδα αντισφαιρίστρια (τεννίστρια) από την Αξιούπολη πρώτευσε στο «BTC City Open» της σλοβενικής πόλης Ότοτσετς, επικρατώντας στον τελικό της Ρεμπέκκα Σραμκόβα, υπ’ αριθμόν 222 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Βαλεντίνη διατήρησε τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αποκτώντας προβάδισμα 4-1 και στα δυο σετ, το οποίο διατήρησε με άνεση, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε μία ώρα και 39 λεπτά, με 6-4 και 6-4.

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος στην έως τώρα σταδιοδρομία της 26χρονης Αξιουπολίτισσας στους μονούς αγώνες και δεύτερος σημαντικότερος, μετά το τουρνουά 125.000 δολλαρίων στο Βανκούβερ του Καναδά, το Καλοκαίρι του 2022.

Στη φετινή χρονιά, και ειδικότερα στην περίοδο των αγώνων σε χωμάτινα γήπεδα ήταν ο δεύτερος τίτλος της, αφού είχε κερδίσει λιγότερο από έναν μήνα πριν το «25άρι» του «Σάντα Μαργκερίτα» της κροατικής πόλης Πούλα.

Διανύει μία πολύ καλή περίοδο στο χώμα η Βαλεντίνη, ιδίως μετά το τουρνουά «Μπίλλι Τζην Κινγκ στο Oέιρας της Πορτογαλίας, όπου η Ελλάδα εξασφάλισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, με την Αξιουπολίτισσα να κερδίζει και τους πέντε αγώνες της χωρίς απώλεια σετ, συμβάλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία της εθνικής μας ομάδας μας.

“Σίγουρα το «»Fed Cup μου έδωσε μεγάλη ώθηση και από τότε εμπιστεύομαι περισσότερο το παιχνίδι μου», δήλωσε η Γραμματικοπούλου, προσθέτοντας: «Θα ήθελα με αυτήν την αφορμή να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, που μας υποστήριξε στο «Fed Cup» και γενικώς προσπαθούν να μας βοηθήσουν όσο μπορούν”.

Κάτι άλλο που την έχει βοηθήσει, είναι να έρχεται για προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη: “Με βοηθάει επίσης πάρα πολύ να έρχομαι συχνότερα στην Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικώς η επίλεκτη τεννίστριά μας: «Παίρνω τους προπονητές μου από το εξωτερικό και ερχόμαστε για λίγες εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη γιά προπόνηση, κάτι που με βοηθάει και μου δίνει μεγάλη ενέργεια, διότι βλέπω τους φίλους μου και την οικογένειά μου.”

Την επόμενη εβδομάδα η Βαλεντίνη θα αγωνισθεί στο «60άρι» του «Τσέσκα Λίκα», στην Τσεχία, όπου θα συμμετάχει και στο διπλό με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ, πριν ξεκινήσει γιά την περίοδο στο γρασίδι και την προετοιμασία της γιά το Ουΐμπλεντον.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα