Πολιτική

Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς ο Χ.Χατζημλάδης επικρατώντας του Μ.Αμανατίδη

Αλλαγή “φρουράς” πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15.4.19 στην θέση του προεδρείου του επιμελητηρίου Κιλκίς καθώς μετά από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια την θέση του εσχάτως παραιτηθέντος προέδρου Παύλου Τονικίδη καταλαμβάνει ο εκ Γουμενίσσης ορμώμενος μέλος του διοικητικού συμβουλίου και προερχόμενος από την παράταξη του κ.Τονικίδη, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, Χρήστος Χατζημλάδης.

Ο νέος πρόεδρος, εξελέγη μετά από τις δύο διαδοχικές μυστικές ψηφοφορίες κατακτώντας την απόλυτη πλειοψηφία από πλευράς των δεκαεπτά μελών από τα συνολικώς εικοσιένα του διοικητικού συμβουλίου ,τα οποία έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα συνεδριάσεων του επιμελητηρίου μετέχοντας στην σχετική διαδικασία και έχοντας ως συνυποψήφιο τον Μιλτιάδη Αμανατίδη.

Στην πρώτη ψηφοφορία ο κ Χατζημλάδης έλαβε οκτώ ψήφους , έναντι τεσσάρων του συνυποψηφίου του και πέντε λευκών ,ενώ στην δεύτερη επικράτησε με δώδεκα ψήφους έναντι τριών του αντιπάλου του και δύο λευκών.

Ανάμεσα στους απουσιάζοντες και ο εκ των αντιπροέδρων του επιμελητηρίου Κιλκίς και αντίπαλος του κ Τονικίδη στις τελευταίες επιμελητηριακές εκλογές Κωνσταντίνος Βιολιτζής λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων στην Αθήνα όπως ο ίδιος ανέφερε σε σχετικό του μήνυμα, επισημαίνοντας παράλληλα:


«…Από τον συνδυασμό «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής» δεν έχουμε καμμία ενημέρωση γιά τις προθέσεις τους. Οπότε είναι κατανοητό, ότι δεν μπορώ να εκφράσω εμπεριστατωμένη άποψη, παρά να δηλώσω ότι την καταψηφίζω.

Θεωρώ, ότι οι συνάδελφοί μου θα εκφράσουν τις όποιες θέσεις τους και απορίες τους εντός του δ.σ., όπως είναι και το σωστό, με ένα γνώμονα πάντα, το τι είναι καλύτερο γιά τον θεσμό.

Τα μέλη του συνδυασμού μας τα συζητήσαμε στην συνάντησή μας, οπότε είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρια να τα καταθέσουμε από τα παρευρεθέντα μέλη μας.

«Verda volant, scripta manent», («τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν»), γιά αυτόν τον λόγο θέλω να δηλώσω προς όλα τα μέλη του δ.σ. ότι είμαι στην διάθεση όλων, ανά πάσα στιγμήν, να απαντήσω εγγράφως σε όποιο ερώτημα ή απορία έχετε και με αφορά».

Γραπτό υπόμνημα πριν την έναρξη της των διαδικασιών αναπλήρωσης του προέδρου κατέθεσαν και τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου οι Παναγιώτης Αμοιρίδης, Γεωργία Κολεσιώτου και Μιχάλης Αναστασιάδης κάνοντας λόγο “για σκοτεινές διαδρομές και παράτυπες διαδικασίες” και αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά των κ.κ Τονικίδη και Βιολιτζή σε σχέση με το θέμα της παραίτησης-αναπλήρωσης της προεδρίας και ζητώντας την παραίτηση των από το σώμα.

Από την πλευρά του ο απελθών πρόεδρος κ. Τονικίδης έκανε λόγο “για ημέρα χαράς και εφαρμογής όσων διαδικασιών προ βλέπει ο νόμος για την αναπλήρωση προέδρου και η οποία δίνει απαντήσεις στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών σε σχέση με το πρόσωπο του νέου προέδρου και τις δημοτικές εκλογές στον δήμο του Κιλκίς”, (όπου, ως γνωστόν ο κ Τονικίδης είναι υποψήφιος).

Παράλληλα επετέθη κατά των επικριτών του χαρακτηρίζοντας τους “ως φοβισμένες προσωπικότητες ,βουτηγμένες σε σκοτεινές διαδρομές ,που εξακοντίζουν γενικόλογες και αστήρικτες κατηγορίες”.

Δήλωση απερχόμενου Προέδρου Επιμελητηρίου κ. Παύλου Τονικίδη
«Η χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς ανάμεσα στους δύο πολύ αξιόλογους υποψήφιους κ. Μίλτο Αμανατίδη και κ. Χρήστο Χατζημλάδη, ο οποίος και εξελέγη τελικά, επιβεβαιώνει περίτρανα το πόσο εκτεθειμένοι είναι στα μάτια της τοπικής κοινωνίας όσοι βιάστηκαν να προδικάσουν το αποτέλεσμα και να στήσουν λαϊκό δικαστήριο εις βάρος μου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο από ανθρώπους του Επιμελητηρίου, όσο και από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο, λέχθηκαν, γράφηκαν και αναπαράχθηκαν χωρίς μέτρο και με διαστάσεις… σήριαλ, δήθεν «ειδήσεις» που αφορούσαν στη διαδοχή μου.

Εκμεταλλευόμενοι προφανώς την πολιτική συγκυρία της καθόδου μου στο δήμο Κιλκίς και με σκοπό να με πλήξουν προεκλογικά, δεν δίστασαν να με κατηγορήσουν με υπόνοιες και εικασίες ότι δήθεν λειτουργώ εις βάρος του επιμελητηριακού θεσμού. Του θεσμού που όπως όλοι γνωρίζουν, υπηρέτησα με τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και την ψήφο του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου τα τελευταία 17 χρόνια και πάντα με αφοσίωση, σεβασμό και υπευθυνότητα και με μοναδικό γνώμονα τη συνεχή εξέλιξή του και την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, όλες οι διαδικασίες που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της παραίτησής μου, ήταν και οι προβλεπόμενες και οι ενδεδειγμένες, προκειμένου όχι μόνο να καλυφθεί παν ενδεχόμενο σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες, αλλά και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και η κανονικότητα του θεσμού.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Π. Αμοιρίδη ας συνεχίσει μόνος του να παίζει τον… αχρείαστο ρόλο του «σωτήρα» του Επιμελητηρίου. Να είναι σίγουρος ότι η εμμονική συμπεριφορά του και η στείρα αντιπολίτευση με την οποία πορεύεται στο Δ.Σ., βλέποντας εχθρούς παντού, όχι μόνο δεν θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού, αλλά αντίθετα θα βλάψει και την παράταξή του.

Όσοι μετέτρεψαν την εκλογική διαδικασία του Επιμελητηρίου σε αντικείμενο φθηνών συζητήσεων μέσω της έντονης εκλογολογίας των τελευταίων ημερών, ευθύνονται για τον σημερινό ευτελισμό του και έχουν την υποχρέωση να αποκαταστήσουν το κύρος και την εικόνα του. Το οφείλουν πρώτα και κύρια στον θεσμό και στα μέλη του.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στο νέο πρόεδρο και να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου, τους συμβούλους των μέχρι σήμερα Διοικητικών Συμβουλίων του φορέα και όσους εξ αυτών συνέβαλαν με διάλογο και προτάσεις στο παραγόμενο επιμελητηριακό έργο, και φυσικά όλους τους εργαζόμενους για τη δημιουργική συνεργασία τους.

Θα είμαι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]