Αθλητισμός

Νέος γύρος στην διαμάχη γιά την παραχώρηση του σταδίου Πολυκάστρου στον Απόλλων Πόντου

Νέος γύρος στην διαμάχη μεταξύ της ΑΕ Πολυκάστρου και της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Παιονίας γιά το θέμα της παραχώρησης της χρήσης του δημοτικού σταδίου Πολυκάστρου από την ΠΑΕ «Απόλλων Πόντου» (Καλαμαριάς).

Σ’ αυτό επανήλθε η ΑΕ Πολυκάστρου, με ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … -Στην 01-8-23, με απόφασή της, η κοινωφελής επιχείρηση δήμου Παιονίας παραχωρεί το δημοτικό στάδιο Πολυκάστρου στην ΠΑΕ “Απόλλων Πόντου” ως έδρα των επίσημων αγώνων της γιά την ποδοσφαιρική περίοδο 2023-24 (έγγραφο 1), απόφαση που δεν μας κοινοποιήθηκε ποτέ και την “αλιεύσαμε” ενεοί από το διαδίκτυο.

-Στις 2-8-23 η ΑΕΠ, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίουΔΣ αποστέλλει έγγραφο στον δήμαρχο Παιονίας κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη και τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης κ. Ευάγγελο Νίτση (έγγραφο 2) και ζητεί την ανάκληση της ανωτέρω απόφασης, εξηγώντας λεπτομερώς του λόγους.

-Στις 7-9-23 η κοινωφελής επιχείρηση απαντά αρνητικώς στο αίτημά μας γιά ανάκληση της παραχώρησης (έγγραφο 3).

Επειδή θεωρούμε, ότι θίγονται τα συμφέροντα της ομάδας μας και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα και αισθανόμαστε φιλοξενούμενοι στο ίδιο μας το γήπεδο, ετοιμάζουμε δυναμική αντίδραση …».

«Αδικαιολόγητες αντιδράσεις»

Από πλευράς κοινωφελούς επιχείρησης, χωρίς να έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, γίνεται λόγος περί επιλεκτικών και αδικαιολογήτων αντιδράσεων της ΑΕΠ, καθώς:

-Η επιχείρηση δεν παραχώρησε στην καλαμαριώτικη ΠΑΕ το στάδιο γιά όλη την αγωνιστική περίοδο αλλά μόνο γιά μετρημένους εντός έδρας αγώνες, όχι περισσότερους των δύο, έναντι τιμημάτων, ενός για την παραχώρηση και ενός για την εκ μέρους της ΠΑΕ «Απόλλων Πόντου» φροντίδας και συντήρησης όλων των εγκαταστάσεων μετά την χρήση. Επί πλέον, εξασφαλίσθηκε η εκ μέρους της χρήση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της γιά τους οκτώ από το σύνολο των αγώνων στο στάδιο του Πολυκάστρου, «κάτι που συνεπάγεται οφέλη και για την πόλη και για όλο τον δήμο, σε σχέση με την παράμετρο της προβολής».

-Εκτός από το παραχωρητήριο στην ΠΑΕ «Απόλλων Πόντου», υπάρχει και το αντίστοιχο της επιχείρησης στην ΑΕ Πολυκάστρου γιά χρήση των εγκαταστάσεων του σταδίου… καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας όλες τις ημέρες του μήνα, πλην των δύο γιά αγώνες και μόνον της ομάδας της Θεσσαλονίκης : «Ό, τι ζήτησε η ΑΕΠ της το δόθηκε μέχρι κεραίας», όπως τόνισε η πλευρά της επιχείρησης».

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, με ουδέτερους παρατηρητές να αποδίδουν τον «θόρυβο» σε παρεμβάσεις «που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό, και, δυστυχώς, ζημιώνουν και αυτόν και την κοινωνική ζωή του τόπου».

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα