Αθλητισμός

Νέα εποχή γιά τον κιλκισιώτικο αθλητισμό «ανοίγει» το νέο ταρτάν στο στάδιο Κιλκίς (Βίντεο)

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα, και υπό λαμπρές καιρικές συνθήκες, εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 4.12.21 ο κορυφαίων προδιαγραφών νέος ελαστικός τάπητας (ταρτάν) του περιφερειακού στίβου και των σκαμμάτων δημοτικού σταδίου Κιλκίς.

Ως γνωστόν πριν λίγες ημέρες υπήρξε η προσωρινή παραλαβή αυτού του σημαντικού γιά τον κιλκισιώτικο αθλητισμό έργου προς χρήσιν, ενώ η οριστική τοποθετείται τον Φεβρουάριο του 2023.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με Αγιασμό, τον πρώτο δημόσιο τον οποίο τέλεσε ο νέος σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίος μετά την ενθρόνισή του.

Ακολούθησε σύντομη αναφορά του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στο ιστορικό του έργου, από το στάδιο της μελέτης έως την κατασκευή του, με επί μέρους αναφορές σε όλες τις φάσεις του και με υπογράμμιση της μικρότερης της αρχικώς προβλεφθείσας δαπάνης, σε σχέση με το μέγεθος και το πραγματικό κόστος του.

Κατόπιν, απηύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, που αναφέρθηκε σε αρχή μιάς νέας εποχής για τον κιλκισιώτικο αθλητισμό και την αθλούμενη νεολαία, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ενότητας και διεκδικητικού πνεύματος όλων των τοπικών αρχών γιά την προώθηση και αποπεράτωση του επί μακρόν … ημιτελούς έργου της κατασκευής προπονητηρίου-προθερμαντηρίου στον πίσω χώρο της παλαιάς κερκίδας, ταυτοχρόνως με την αποπεράτωση και του έργου της ανακατασκευής της.

Και οι δύο ομιλητές απένειμαν εύσημα στην υπό τον Δημήτρη Σισμανίδη προηγούμενη δημοτική αρχή, που προγραμμάτισε, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις και προώθησε το έργο της ανακατασκευής του περιφερειακού στίβου και των σκαμμάτων, με επίστρωση νέου ελαστικού τάπητα (ταρτάν), αλλά και στον παριστάμενο Κιλκισιώτη εργολάβο του έργου Παύλο Πετρίδη γιά την ποιότητα τόσο του υλικού όσο και του συνολικού αποτελέσματος μετά την επίστρωση.

Περισσότερα

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]