Αθλητισμός

Νέα προίκα για τον Κιλκισιώτικο στίβο το νέο ταρτάν του δημοτικού σταδίου Κιλκίς

Το Σάββατο της 4ης Δεκεμβρίου ήταν μια πολύ καλή ημέρα για τον Κιλκισιώτικο στίβο καθώς απέκτησε μια ανανεωμένη αθλητική εγκατάσταση την οποία εφεξής θα αξιοποιούν αθλητές και αθλητικές ομάδες για τις προπονητικές τους ανάγκες αλλά και απλοί αθλούμενοι δημότες.

Με κάθε επισημότητα και με τις ευλογίες του νέου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου εγκαινιάστηκε από το δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη το νέο ταρτάν του δημοτικού σταδίου Κιλκίς.

Στο έργο ανακατασκευής του ανοιχτού γηπέδου, που καλύπτει μια τεράστια γαλάζια επιφάνεια στον περιποιημένο χώρο του δημοτικού σταδίου, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Κιλκίς. Τόνισε ότι το νέο ταρτάν εντάχθηκε στο πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ΄΄ από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Σισμανίδη με ολοκληρωμένη μελέτη από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και περατώθηκε ως σχεδιασμός και κατασκευή από την παρούσα δημοτική διοίκηση με σκοπό να προσφέρει βελτιωμένες συνθήκες άθλησης και με απώτερη φιλοδοξία την φιλοξενία μεγάλων εθνικών και ευρωπαϊκών αθλητικών διοργανώσεων. Εχέγγυα της νέας σύγχρονης αθλητικής υποδομής, όπως σημείωσε ο κ. Κυριακίδης είναι οι τεχνικές προδιαγραφές υλοποίησης του έργου  με βάση τα ισχύοντα πρότυπα καθώς και η πιστοποίηση από την IAAF του καινούριου αθλητικού εξοπλισμού που αγοράστηκε για την εξυπηρέτηση βασικών αγωνισμάτων του στίβου.

Δημόσιες ευχαριστίες απηύθυνε στον παριστάντα ανάδοχο Παύλο Πετρίδη, στην κατασκευάστρια εταιρία του Απόστολου Κοτούδη που εκπροσωπήθηκε από το γιο και την κόρη του, στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ανέστη Πογέλη, στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που είχαν και την ευθύνη επίβλεψης του έργου, στον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη μέλος του ΣΕΓΑΣ, στην παρούσα και απελθούσα Διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού και στους εργαζομένους του για την αγαστή συνεργασία τους.

Η επόμενη αποφασιστική πρόκληση για να χαιρόμαστε τον αθλητισμό με σωστά ολοκληρωμένα έργα που θα ωφελήσουν και θα προβάλλουν περισσότερο το Δήμο μας και την αθλητική του φυσιογνωμία  είναι η αποπεράτωση των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου τόνισε ο Δήμαρχος Κιλκίς και προσέθεσε  επί του προκειμένου ότι το έργο έχει ξαναμπεί σε τροχιά μελέτης από το Δήμο και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Συγχαρητήρια στην απελθούσα και στην παρούσα δημοτική διοίκηση για το έργο του νέου ταρτάν έδωσε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς επισημαίνοντας ότι θα απαιτηθεί μια δύσκολη προσπάθεια για τις κερκίδες καθώς πρόκειται για ένα έργο που έχει εγκαταλειφθεί  στην τύχη του μισοτελειωμένο.

Μετά τα εγκαίνια  προσκεκληθέντες επίσημοι φορείς και αθλούμενοι έκαναν την πρώτη παρθενική τους βόλτα στο γαλάζιο πανάλαφρο χαλί του ταρτάν. Το ταρτάν όπως και η συνολική λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου θα περάσει στη διαχείριση του Αυτοτελούς Αθλητικού Τμήματος.

Η συνολική δαπάνη για την αποπεράτωση του ταρτάν ήταν αισθητά μειωμένη από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου (777.000ευρώ) καθώς με την έκπτωση του αναδόχου εργολάβου και την απενεργοποίηση της ρήτρας των απρόβλεπτων εξόδων το έργο στοίχισε 413.000ευρώ ενώ  55.291,72ευρώ κόστισαν τα όργανα ανοιχτού στίβου.

Στα εγκαίνια του νέου ταρτάν ήταν παρόντες και ιερείς από ενορίες της πόλης του Κιλκίς, ο  αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Ανέστης Πογέλης, Γιώργος Μπαλάσκας, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Κώστας Πουντζουκίδης,  ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών  Δημήτρης Θεοδωρίδης  ο προκάτοχός του Κώστας Παπαδάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Δημήτρης Κυριακίδης, Γιώργος Κεμανίδης, Αναστάσιος Καζαντζίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Κιλκίς Θανάσης Καριοφύλλης, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Νίκος Ιντζέλης, ο διευθυντής του ΕΒΕ Κιλκίς Γιώργος Ηλιάδης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ο  Διοικητής της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας ‘’Πόντος Βασίλης Τσάμης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Κωνσταντινίδης,  ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Κώστας Πάταρας, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών ομάδων και συλλόγων του ΓΑΣΚ, του Αλέξανδρου, του Άθλου, του Αετού, του Αίαντα, του Άτλαντα, του ΧΩΜΑ, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών, των Δρομέων Υγείας, του Ιππικού Ομίλου, της ‘’Αναγέννησης’’ Πλαγιάς, του ‘’Ηρακλή’’ Αργυρούπολης, της ‘’Δόξας’’ Βαπτιστή, της ‘’Δόξας’’ Γερακαριού, του ΑΜΣ ‘’Οδυσσέα’’ Καμπάνη, και της ‘’Δόξας’’ Χέρσου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα