Γενικά

Νέα επίδοση σημείωσαν φέτος τα έσοδα της εμποροπανηγύρεως

Εξαιρετική επιτυχία, παρά τον άστατο καιρό σημείωσε η φετινη η εμποροπανήγυρις Κιλκίς.

Πολίτες και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή αντάμωσαν στους γνώριμους χώρους της, για να κάνουν τις πρώτες φθινοπωρινές αγορές τους και να γευθούν παραδοσιακά εποχιακά εδέσματα ενώ στις πλατείες της πόλης και στην κεντρική οδό 21ης Ιουνίου, το πολύχρωμο μαζικό πανηγύρι συνεχίστηκε με πολιτιστικά, εικαστικά, αθλητικά δρώμενα, πάρτυ νεολαίας και εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Η φετινή διοργάνωση θεωρήθηκε από τις πιο επιτυχημένες ως προς τη συμμετοχή εκθετών – η χωρητικότητα της εμποροπανηγύρεως για εμπορικές θέσεις αυξήθηκε κατά 15% – και ως προς τις εισπράξεις για τον δήμο Κιλκίς.

Παλιοί ως επί το πλείστον εκθέτες και παραγωγοί αλλά και νέοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αυξημένη κινητικότητα στην εμποροπανήγυρη αλλά και για το επίπεδο εξυπηρέτησης των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κλιμάκιο της αντιδημαρχίας ανάπτυξης με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρόδρομο Πεντζερετζή διένειμε ενημερωτικό φάκελο στους εκθέτες ο οποίος περιείχε την άδεια του εκθέτη, το προσωπικό μήνυμα – καλωσόρισμα του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης.

Τα έσοδα της εμποροπανηγύρεως Κιλκίς σημείωσαν αξιοσημείωτη άνοδο καθώς ανήλθαν συνολικά σε 82.510ευρώ, ποσό το οποίο θεωρείται ρεκόρ δεκαπενταετίας και θα επενδυθεί όπως ήδη ανακοινώθηκε, για τη λειτουργική και αισθητική βελτίωση των υποδομών στους χώρους διεξαγωγής της εμπορικής – οικονομικής διοργάνωσης.

Ο δήμος Κιλκίς, με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου παρέτεινε κατά μία ημέρα, δηλαδή έως την Δευτέρα 12.9.16 τη λειτουργία της εμποροπανηγύρεως για να διευκολύνει τους εκθέτες να πουλήσουν τα είδη τους καθώς τις πρώτες δύο ημέρες η εμπορική κίνηση ήταν μικρότερη εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ο δήμος Κιλκίς απέσπασε τα εύσημα από πολίτες, εκθέτες για την οργανωτική του αρτιότητα αλλά και για το πλούσιο και ποιοτικό θέαμα που προσφέρθηκε, από τους συλλόγους της πόλης. Εύσημα δέχθηκε για την καθαριότητα και από τη διεύθυνση του 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς την τελευταία ημέρα της εμποροπανηγύρεως η οποία συνέπεσε με την έναρξη λειτουργίας των σχολείων.

Για τη διοργάνωση της εμποροπανηγύρεως Κιλκίς συνεργάστηκαν οι αντιδημαρχίες ανάπτυξης, πολιτισμού, τεχνικών έργων, πρασίνου και καθαριότητας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα