Κοινωνία

Αποδεικνύει εμπράκτως την αγάπη του για τον γενέθλιο τόπο ο Κιλκισιώτης Χ.Κωνσταντινίδης

Μπορεί εδώ και πολλά χρόνια να μετανάστευσε στην Ελβετία, και συγκεκριμένα στην Ζυρίχη, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικώς.

Όμως, ο εκ Παλαιού Γυναικοκάστρου καταγώμενος συμπατριώτης Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο Τάκος των οικείων, φίλων και γνωστών του, δεν ξέχασε ούτε στιγμή και δεν ξεχνά ποτέ τον γενέθλιο τόπο, με την σκέψη του να κατευθύνει η άσβεστη αγάπη του γι΄αυτόν.

Μία αγάπη, την οποία ο Τάκος, πολύ συχνά αποδεικνύει εμπράκτως, με σημαντικές δωρεές σε κοινωνικούς φορείς και ιδρύματα του νομού.

Έτσι την Παρασκευή 6.8.21 προσέθεσε έναν ακόμη “κρίκο” στην “αλυσίδα” αυτόν των δωρεών προσφέροντας ένα υπερσύχρονο υπερηχογράφο στην γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, καλύπτοντας έτσι μία σημαντική ανάγκη του.

Στην παραλαβή του υπερηχογράφου βρέθηκε ο διοικητής του ιδρύματος Γιάννης Ανδρίτσος το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, που ευχαρίστησαν τον ίδιο όσο και τον αδερφό του Κώστα Κωνσταντινίδη, φαρμακοποιό της Νέας Δήμητρας που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων του νοσοκομείου Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται, ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο Κιλκίς ευεργετείται από προσφορά του καλού αυτού Κιλκισιώτη της διασποράς, καθώς και παλαιότερα την περίοδο που ο νομός μας δοκιμαζόταν από το προσφυγικό κύμα, είχε δωρίσει έναν παρόμοιο υπερηχογράφο στην Μαιευτική κλινική και ένα μικρό φορτηγό αυτοκίνητο στο παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Κιλκίς.

Το πλέον αξιοσημείωτο στην περίπτωση του Χρήστου Κωνσταντινίδη, είναι ότι ο ίδιος αποποιείται κάθε εγκωμιαστικό χαρακτηρισμό για τις κατά καιρούς προσφορές του, όπως και την ιδιότητα του δωρητή ή ευεργέτη, κάνοντας λόγο περί αυτονοήτου καθήκοντος στον γενέθλιο τόπο, ιδίως όταν υφίστανται προβλήματα στις υποδομές του.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως της δικής του στάσης, την οποία υπαγορεύει η σεμνότητα και η μετριοφροσύνη του, το δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Μαχητή” δεν μπορεί να μην μνημονεύσει αυτήν την νέα σημαντική δωρεά του, ως τρόπο σκέψης, αντίληψης και ζωής, που θα ήταν καλό να διακρίνει όλους μας, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και ως κοινωνικό σύνολο.

Γι΄αυτό και το δικό του παράδειγμα έμπρακτης αγάπης για το γενέθλιο τόπο δεν μπορεί να μην το προβάλλει ως από τα κατ΄εξοχήν προς μίμησιν.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης από την πλευρά του θα ήθελε να ευχαριστήσει τον συντοπίτη του Γιώργο Τσαμαντουρίδη επισκευαστή οικιακών συσκευών στο Κιλκίς για την μεταφορά του υπερηχογράφου από την Κατερίνη στο Κιλκίς και την ιατρό γυναικολόγο του νοσοκομείου Vollenweider του Mannendorf της Ζυρίχης για την βοήθεια της.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]