Πολιτική

Νατάσα Σωτηριάδου: «Η μάχη για το αύριο»

Πως μπορούμε να κάνουμε μια αποτίμηση για το Νομό μας; Ας σκεφτούμε πόσοι θέλουν να έρθουν σ´αυτόν και πόσοι θέλουν να φύγουν. Αν συγκρίνουμε τους αριθμούς, μάλλον θα απογοητευτούμε.

Ο Νομός Κιλκίς έχει δύο αντικρουόμενα χαρακτηριστικά: από τη μία είναι ένας μικρός ακριτικός Νομός, από την άλλη διαθέτει μεγάλη ιστορία, πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και δυναμικό πληθυσμό.

Τι λείπει τελικά για να γίνει το «θαύμα» στον τόπο μας, στο Κιλκίς, στις κωμοπόλεις μας, στα χωριά μας;

Τα προβλήματα βρίσκονται δίπλα μας. Όπως και οι λύσεις τους. Πρέπει να έχουμε τη δύναμη να τα δούμε και την αποφασιστικότητα να ξεκινήσουμε εμείς όσα δεν έγιναν, χωρίς αστερίσκους ή υποσημειώσεις.

Όλοι όσοι μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε εδώ, γίναμε πιο απαιτητικοί. Συναντώ όλο και περισσότερους ανθρώπους που δυστυχώς απαξιώνουν πλέον ό,τι αφορά την πολιτική.

Το δικό μας υπόδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς και λόγου πρέπει να βγαίνει από τις ανάγκες των πολιτών, και όχι να αδιαφορεί γι ´ αυτές ή να τις υπονομεύει. Άλλωστε πιστεύω βαθιά πως η αγάπη για τον τόπο μας, μας ενώνει και μας κινητοποιεί.

Τα τελευταία χρόνια ασχοληθήκαμε πολύ με την ανάλυση των αιτιών αυτής της κατάστασης. Το κακό όμως δε θεραπεύεται με συζητήσεις και ευχολόγια. Η πραγματικότητα αλλάζει με πράξεις.

Αυτή είναι η μεγάλη μάχη του σήμερα με το αύριο. Αυτό το μεγάλο στοίχημα είναι η αναγκαία συνθήκη για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Κι αυτή η μάχη θα δοθεί απ´ όλες τις γενιές.

*Ιστορικός – Ελεύθερος επαγγελματίας
Υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]