Πολιτική

«Ναι» Παραστατίδη, Γεωργαντά «Όχι» Χατζησάββα στη βουλή

Την εφαρμογή ενός τρίτου προγράμματος στήριξης ή «μνημονίου» της Ελλάδος αποφάσισαν οι ηγέτες της «ευρωζώνης» στην σύνοδο κορυφής του σαββατοκύριακου 11 και 12.7.15, μετά από ένα διάστημα αβεβαιότητας σχετικώς με την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, που ουσιαστικώς ισοδυναμεί και με την παραμονή της χώρας μας στην ζώνη του ευρώ.

Βεβαίως, την περασμένη εβδομάδα είχαν προηγηθεί δραματικές πολιτικές εξελίξεις σε εγχώριο πολιτικό επίπεδο, με αποκορύφωμα την υπερψήφιση από 251 βουλευτές της ολομέλειας της Βουλής νομοθετήματος εξουσιοδότησης του Έλληνα πρωθυπουργού και του νέου υπουργού των οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου γιά την επίτευξη μιάς δίκαιης και βιώσιμης συμφωνίας, όπερ και εγένετο.

Μία ψήφιση που «τραυμάτισε» βαθιά κυρίως το εκ των κυβερνητικών εταίρων κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που «είδε» πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του όπως η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτριος Στρατούλης και όχι μόνο, όμως έδωσε γιά πρώτη φορά στα σύγχρονα πολιτικά δεδομένα μία ιδιότυπη «πλειοψηφία» με την συμμετοχή σε αυτήν τριών κομμάτων από το «τόξο» της αντιπολίτευσης με εξαίρεση τα κόμματα του ΚΚΕ και του συνδέσμου της «Χρυσής Αυγής» που καταψήφισαν την πρόταση.

Σε ό,τι αφορά στον νομό μας υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ Θεόδωρος Παραστατίδης και Γεώργιος Γεωργαντάς αντιστοίχως, ενώ καταψήφισε ο βουλευτής «Χρυσής Αυγής» Χρήστος Χατζησάββας, με τον τελευταίο να κάνει λόγο στην σχετική του ανακοίνωση γιά πρακτικές «υποτέλειας και ραγιαδισμού» και αποφάσεις «γιά περαιτέρω σκληρά μέτρα γιά τους φτωχούς από πλευράς εκατομμυριούχων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

Ο πρώτος εξ αυτών βρέθηκε στην δυσκολότερη πολιτικά θέση λόγω της σταθερά τα τελευταία χρόνια αντιμνημονιακής ρητορικής του, που αρχικώς τον είχε οδηγήσει στην ανεξαρτητοποίησή του από την βουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια του έδωσε την δυνατότητα να συνεργασθεί πολιτικώς με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την «σημαία» του οποίου και εξελέγη βουλευτής Κιλκίς υποσκελίζοντας στις τελευταίες εκλογές την έως τότε βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου.

«Ο λαός θα απελευθερωθεί»

Από τον Λαϊκό Σύνδεσμο «Χρυσή Αυγή» Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Με άκρως ειρωνικό και δηκτικό ύφος, ο βουλευτής Κιλκίς Χρήστος Χατζησάββας, επέκρινε τον κυβερνητικό θίασο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο οποίος όχι μόνο έφερε «μνημόνιο» στην Βουλή, αλλά το έφερε και στην αγγλική γλώσσα, σε μια επιτομή υποτέλειας και ραγιαδισμού.

Ο συναγωνιστής Χατζησάββας κατήγγειλε το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε «νύχτα» και εσπευσμένα το «μνημόνιο», ενώ αναφέρθηκε συνοπτικώς σε μέτρα τα οποία προβλέπονται από το επαίσχυντο «μνημόνιο» της Αριστεράς, επισημαίνοντας με έμφαση ότι στην πρόταση προς τους δανειστές καταγράφονται και αντισταθμιστικά, νέα μέτρα στην περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξει επίτευξη των αρχικών στόχων!

Απηύθυνε μάλιστα προς τους κυβερνώντες το λογικό ερώτημα, το οποίο θα έκανε κάθε δοκιμαζόμενος Έλληνας:

«Θα αποφασίσουν για περαιτέρω σκληρά μέτρα για τους φτωχούς οι εκατομμυριούχοι υπουργοί της κυβέρνησης»;

Πρόκειται, όπως δήλωσε ο συναγωνιστής Χατζησάββας, για τη χαριστική βολή στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό, ο οποίος ψήφισε «ΟΧΙ» στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και στο αγγλικό δίκαιο, αλλά η κυβέρνηση περιφρόνησε και πρόδωσε.

«Αναπόφευκτα», συμπέρανε ο βουλευτής του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών,«Ο λαός θα απελευθερωθεί πλέον από την απεθνικοποιημένη Αριστερά, όπως ακριβώς απελευθερώθηκε προηγουμένως από την αστική δεξιά».

Αναπόφευκτα, συμπέρανε ο βουλευτής του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, ο Λαός θα απελευθερωθεί πλέον από την απεθνικοποιημένη Αριστερά, όπως ακριβώς απελευθερώθηκε προηγουμένως από την αστική δεξιά.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων