Αγροτικά

Να αποχαρακτηρισθούν από δάση τα καστανοχώραφα ζητούν οι παραγωγοί του Πάϊκου

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Σε συνάντηση με καστανοπαραγωγούς του Παΐκου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19.3.22 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου «Ιωάννης Καρακασίδης», με διοργανωτή τον δήμο Παιονίας, συμμετέσχε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς με σκοπό να αναζητηθεί η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων αυτής της ιδιαίτερης και εξαιρετικής αξίας παραγωγής του καστάνου.

Στα χωριά Κάρπη, Καστανερή και Γρίβα, αντιμετωπίζουν, χρόνια τώρα, προβλήματα σχετικά με τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων τους (δασικές), την επιλεξιμότητα της δενδροκομικής αυτής εκμετάλλευσης, αλλά και την άρδευσή της.

Μετά από μία ουσιαστική συζήτηση, κατά την διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκαν παραγωγοί, η πρόεδρος του οικείου συνεταιρισμού Φωτεινή Βαϊρλή, στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Παιονίας που έχει εμπλακεί με τα θέματα κτηματογράφησης στην επίμαχη περιοχή, αλλά και καστανοπαραγωγός, ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας Ευάγγελος Νίτσης, επίσης παραγωγός, συμφωνήθηκε να του κατατεθούν τα στοιχεία, που απαιτούνται, προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτερες και αμεσότερες λύσεις, γιά την επίλυση των προβλημάτων των παραγωγών, αντλώντας τεχνογνωσία και από άλλες καστανοπεριοχές της χώρας μας, αλλά και λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες, σε νέα συνάντηση, τον επόμενο μήνα.

Στην συνάντηση, πέραν των προαναφερθέντων, παρευρέθησαν και άλλα πολιτικά στελέχη της δημοτικής αρχής Παιονίας, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο οποίος στην σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ευτυχή συγκυρία της παρουσίας του κ. Γεωργαντά στο εν λόγω υπουργείο και στην περαιτέρω θετική επίδραση, που έχει γιά την επίλυση θεμάτων που άπτονται με παραγωγές του πρωτογενούς τομέα, αλλά και έργα υποδομής, όπως αυτά της άρδευσης στην περιοχή γιά τα οποία υπήρξε και από πλευράς του κ. Γεωργαντά μία σύντομη αναφορά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]