Πολιτική

Μήνυμα υποψηφίου δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για την 28η Οκτωβρίου 1940

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Εβδομήντα οχτώ χρόνια από το ελληνικό έπος του 1940, ο ηρωικός εκείνος αγώνας του λαού μας, μας εμπνέει και μας διδάσκει. Το μήνυμα για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες είναι πάντα επίκαιρο.

Ο ελληνικός λαός γιορτάζει και ταυτόχρονα ευγνωμονεί, ενθυμούμενος τη θυσία όλων εκείνων των απλών συμπατριωτών μας, που με απαράμιλλο ηρωισμό και αυταπάρνηση προέταξαν τα στήθη τους και ”έπεσαν” μαχόμενοι στα πεδία των μαχών προασπιζόμενοι τα Ιερά, τα Όσια του Έθνους και τα ιδανικά και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, για να απολαμβάνουμε Εμείς το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας.

Σήμερα, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, έχουμε το χρέος να προχωρήσουμε ενωμένοι, με ακατάβλητη θέληση, με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα, για να ξεπεράσουμε τις πολυμέτωπες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλοπατρία, τη Δημοκρατία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας και να αγωνιστούμε ακόμη πιο αποφασιστικά για την ευημερία και την πρόοδο του τόπου μας.

Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]