Πολιτισμός

Μουσική συναυλία από τους ALPHA ART SEDDS I play with Mozart

Ο δήμος Παιονίας παρουσιάζει μια μοναδική μουσική συναυλία με τίτλο: «Όταν ο Mozart…συνοδεύει το ταξίδι των προσφύγων στα Βαλκάνια» από τους Alpha Art SEDDS I play with Mozart, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.30 στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους.

Το μουσικό συγκρότημα το οποίο απαρτίζεται από τους καλλιτέχνες Alaa Arsheed (βιολί), Isaak de Martin (κιθάρα), Haian Arsheed (βιόλα), Gian Pietro Masa, Valentina Ciardi και Ricardo Ibrahim, συνίστανται σε ένα αντίστροφο ταξίδι κατά μήκος της Βαλκανικής οδού, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ταξιδεύουν με την ελπίδα να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μακριά από τη φτώχεια και τον πόλεμο.

Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή από την Ιταλία έως την Ελλάδα με σταθμούς στη Σλοβενία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Σερβία, την Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί συνδυασμός ποντιακής λύρας συνοδευόμενης από όργανα κλασικής μουσικής για να σμίξουμε την ελληνική προσφυγιά του Πόντου με την οικουμενική προσφυγιά στις μέρες μας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Ποντιακός πολιτιστικός σύλλογος της Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας» με το χορευτικό του συγκρότημα.

Μέσω του έργου SEEDS I play with Mozart, το Alpha Art στοχεύει να συνδεθεί και να αλληλεπιδράσει με ανθρώπους με ποικίλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές κληρονομιές.

Η τέχνη, σε όλες τις μορφές της είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την έκφραση και την άνοδο των συναισθημάτων, έχει εξανθρωπιστική δύναμη και είναι συντηρητής και πυροδότης εκπληκτικών συναντήσεων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα