Πολιτική

«Μόνο το ΚΚΕ στηρίζει δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια»

Παράλληλα με τις περιοδείες σε χώρους και υπηρεσίες του Δημοσίου στην πόλη του Κιλκίς, από τους υποψήφιους του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκαν περιοδείες σε χώρους του Δημοσίου και στον δήμο Παιονίας, από τον Γιάννη Φαχουρίδη και την Ειρήνη Χατζή.

Τη Δευτέρα 12.1.15 η Ειρήνη Χατζή επισκέφτηκε δημοτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς στο Πολύκαστρο.
Στις ομιλίες της στους εκπαιδευτικούς τόνισε μεταξύ άλλων: «….Το νέο σχολείο της ΕΕ, των επιχειρηματιών και της ημιμάθειας, που εδώ και μια δεκαπενταετία χτίζεται και ήδη το νιώθουν στο πετσί τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί (π.χ. βιβλία, μεταφορές, αναλώσιμα, τράπεζα θεμάτων κτλ), πάει να ολοκληρωθεί και με την επιβολή της αξιολόγησης, η οποία καμμιά σχέση δεν έχει με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, με το δικαίωμα στο ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. «…Μόνο το ΚΚΕ μιλάει για ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, με τους γονείς να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για την λειτουργία του και ότι μόνο το ΚΚΕ θέτει το ζήτημα της ολόπλευρης μόρφωσης των μαθητών σε αντιδιαστολή με την τάση που κυριαρχεί για ληξιπρόθεσμες δεξιότητες, χρηστικές πληροφορίες και αποσπασματική μάθηση».

Την Τετάρτη 14.1.15 μαζί με τον Γιάννη Φαχουρίδη επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες στο κτίριο του Δήμου Παιονίας, το ΚΕΠ, τo αστυνομικό τμήμα και το κέντρο υγείας Πολυκάστρου, το νοσοκομείο, το δασαρχείο και την προσβεστική στην Γουμένισσα.

Με όλους τους εργαζόμενους συζήτησαν «για τα αντεργατικά μέτρα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών, μέτρα που πηγάζουν πρώτα απ’ όλα από τις συνθήκες της ΕΕ γι’ αυτό το λόγο εξήγησαν ότι πρέπει το ΚΚΕ να είναι όσο πιο δυνατό γίνεται μέσα στην Βουλή, ώστε να είναι ισχυρή και η αντιπολίτευση του λαού απέναντι σε παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα».
Ειδικά στους χώρους της υγείας ο Γιάννης Φαχουρίδης σημείωσε ότι ουσιαστικά το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό είναι αυτό που στηρίζει την λειτουργία των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων και ότι πολλές φορές ακόμα και με την οικονομική συνδρομή προσωπικού και ασθενών «λύνονται» προβλήματα ελλείψεων. Ενημερώθηκε για τις βασικές ελλείψεις που υπάρχουν στους δύο ανωτέρω χώρους, με χαρακτηριστική περίπτωση την έλλειψη παιδιάτρου τόσο στο κέντρο υγείας όσο και από το νοσοκομείο και ανέφερε ότι στην πραγματικότητα τα νοσοκομεία λειτουργούν ως κέντρα για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Εξήγησε ότι σε περίοδο κρίσης, όπου όλο και περισσότεροι ασθενείς στρέφονται προς τις δημόσιες δομές υγείας και οι απαιτήσεις αυξάνονται, οι κυβερνήσεις δεν υποβαθμίζουν από διαχειριστικό λάθος ή από άγνοια την υγεία (μείωση προσωπικού, υποχρηματοδότηση κτλ), αλλά συνειδητά «αφήνουν χώρο» στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας, μιας και αποτελεί στρατηγική της ΕΕ η εμπορευματοποίηση της υγείας και η ιδιωτικοποίησή της ενώ οι όρκοι πίστης στην ΕΕ είναι και ο λόγος που ούτε μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να δώσει λύση στην λαϊκή απαίτηση, που μόνο το ΚΚΕ στηρίζει, για δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, χωρίς καμμιά επιχειρηματική δράση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα