Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Μόνον ως… δώρο του Αη-Βασίλη

Για άμεση επιστροφή της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης στον χώρο, όπου λειτουργούσε πριν το έργο της ανάπλασης των δύο πλατειών και της οδού, που τις συνδέει, στο κέντρο της κωμόπολης, δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή Παιονίας, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη παρουσία των μελών του τοπικού εμπορικού συλλόγου, και στο πλαίσιο της εδώ και πολύ καιρό ψηφισμένης από πλευράς δημοτικού συμβουλίου απόφασης.

Επειδή, όμως, στην πατρίδα μας η έννοια της «αμεσότητας» είναι πολύ ευμετάβλητη, ας κρατούν «μικρό καλάθι» εκείνοι που στο άκουσμά της υπέθεσαν, ότι αυτή θα γινόταν πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, έτσι όπως έχουν τα δεδομένα, με την ανυπαρξία κονονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών στον δήμο Παιονίας, την πρόφατη νέα νομοθεσία, που αφορά στην λειτουργία τους και τα όσα αυτή προβλέπει, μεταξύ άλλων, για την σύσταση επιτροπής λαϊκών αγορών σε περιφερειακό επίπεδο, που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, αλλά και το γεγονός ότι ο χώρος, όπου λειτουργούσε στο παρελθόν, έχει μεταβληθεί λόγω του έργου αρκετά, η άμεση επαναφορά της λαϊκής μόνον ως πρόωρο δώρο του Αη-Βασίλη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν τις γιορτές.

Αν σε όλο αυτό προσθέσετε και τις αντιρρήσεις, που διατυπώνονται από τους περισσότερους εκ των μικροπωλητών της ιστορικότερης λαϊκής αγορά του νομού μας αλλά και ωρισμένους ντόπιους επαγγελματίες, τότε είναι βέβαιον, ότι θα κατανοήσετε ότι το πιο πιθανόν είναι να γίνει η επαναφορά την εορταστική περίοδο.

Μόνον που αυτή η εορταστική περίοδος έχει πιο πολλές ελπίδες να έχει ως χαρακτηριστικό της… τον Εσταυρωμένο παρά τον ευτραφή Αη-Βασίλη, που προσπαθεί να τρυπώσει από μια καπνοδόχο φέρνοντας τα δώρα που του ζητήθηκαν!

Περισσότερα

Εύκολο… να μετρηθούν

Μέγα το πλήθος κατά την ομιλία Κασσελάκη στο Κιλκίς. Το πλήθος… των αστυνομικών συνοδείας και των υποψηφίων ευρωβουλευτών! Το άλλο […]

Επιλογές ποιότητας

Το πλέον βασικό από τα ζητούμενα, σε ό,τι αφορά στην ζωή πολιτών στις μικρές κοινότητες, είναι η ποιότητά της. Και […]

Δείτε ακόμα